Lacul lebedelor 6 martie sala palatului

Lacul Lebedelor - Balet Clasic

Ballet classique de Saint-Petersbourg: LACUL LEBEDELOR

Un balet in 4 acte, Lacul Lebedelor a avut premiera mondiala pe 20 Februarie 1877 la Teatrul Bolshoy din Moscova si de atunci a fost recreat in mii de reinterpretari in toate lumea, avand in continuare un succes rasunator cu fiecare reprezentatie pusa in scena.


Balet in 4 acte
 
Muzica  de  P.I.Ceaikovski
Libretul: Vladimir Berghicev si Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa si Lev Ivanov
Scenografia: Evgenii Gurenco
ODETTE/ ODILE: OLGA GOLITSA
SIEGFRIED: DENIS NEDAK

 

Compania  "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’ vine la Bucuresti pe scena Salii Palatului - bilete la Lacul Lebedelor

 

Pe  6 Martie 2018, ora 20:00 la Sala Palatului din Bucuresti


Compania  "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’ a fost creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski.


Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai tarziu, devine  prim solist al Teatrului Mariinski.


El apartine unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinaratehnica care-ipermite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut si prezent ca  Vestris si Nijinsky , Baryshnikov si Julio Bocca. El deține ocolecție unica de premii de la diferit econcursuri internaționale de balet . A fost castigator amedaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) si la Paris (1997). El a castigat premiul 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 si Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Baletdin Perm (1996) si Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).


In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) si Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete: "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo si Julieta", etc.


La  Royal Ballet danez (2000-2002), Repertoriu lsau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") si balete contemporane de Peter Martins si  Kevin O 'Dale .


Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum si cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre). Incalitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intenționeaza sa urmeze marile tradiții ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.


Astazi Batalov nu numai ca danseaza el insusi, dar, de asemenea, invața pe alții - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolventii sai, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Si, in 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic.

 


BALETUL  CLASIC din  ST.PETERSBURG A. BATALOV este o companie tanara si dinamica, in mod clar educata in cea mai buna traditie ruseasca.


Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii , Ucraina sunt solisti iprincipali ai companiei iar corpul de balet este de inalta clasa.


Compania de Balet intruneste 50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova si ai celor mai mari scoli de dans dinRusia si Ucraina, care sunt conduse de catre maestri de balet mari, fosti dansatori emeriti.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical  Ballet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi : "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle"  de A.Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine ,  "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus si coregrafia contemporana - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski si altele.


‘’St. Petersburg  Classical Ballet  of AndreiBatalov’’ este mandra de artistii sai, care, prin talentul si creativitatea lor, garanteaza succesul companiei, artistii avand  un nivel artistic mare.


Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt magnifice.


BALETUL CLASIC  din  ST.PETERSBURG A. BATALOV a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia., in toamna sunt invitati in turneu in SUA .


Limbajul artei este universal si etern. Este o limba care n-are nevoie de traducere, care poarta peste tot armonia si creativitatea.


director artistic  -  Andrei Batalov


BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2018. Toate drepturile rezervate.