Zapezile altadata braila afis

Zapezile de altadata

de Dumitru Solomon

ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ, spectacol cu un titlu sugerat de un celebru vers al lui François Villon, oferă perspectiva umoristică prin care poate fi privită o căsnicie obişnuită, ajunsă într-un moment de blazare, când tocmai cel care îşi declarase cu cel mai mare patos amorul, capitulează. Zăpezile de altă dată este un spectacol la care se râde la replică, întreg eşafodajul pe care a fost creat, sprijinindu-se pe un schimb  de cuvinte, spumos, comic, revigorant.

 

Textul, o comedie savuroasă, trimite la versul „Dar unde sunt zăpezile de altădată?“ din poezia lui François Villon. Dramaturgul Dumitru Solomon a fost pasionat de filozofii clasici,  a mai scris despre Socrate, Platon şi despre arma secretă a lui Arhimede (fiind influenţat şi de dramaturgia lui Camil Petrescu şi a lui Henrik Ibsen), a îmbrăţişat până la urmă teatrul de avangardă, experimentalist. În 2003, când a scris „Zăpezile de altădată“, se impusese printr-o scriitură cu nerv, cu replici acide şi inteligente. În ultimii ani,  cea mai reuşită montare a pieselor sale – „Identităţi“ – a fost realizată de regizorul Victor Ioan Frunză,  tot  la Brăila in anul 2009.

 

Umor românesc de bună calitate,  comedia „Zăpezile de altădată” scrisă de Dumitru Solomon confirmă longevitatea râsului pe rețetă națională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiți, fraternizând, după preferință, cu bărbatul pragmatic sau femeia care visează veșnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase. Aplauzele vor întâmpina  o distribuție de excepție, în ordinea intrării în scenă: Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Adrian Ștefan, Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Elena Andron, Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Dan Moldoveanu, Valentin Terente, Elena Mocanu și Silvia Tariq.

 

ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ este o creație colectivă a trupei de actori coordonată regizoral și scenografic de Lucian Sabados, pe muzica originală interpretată live de Cornel Cristei (pian) și  actrița Wanessa Radu (voce). Scenografia este semnată de Carmen Rus și Mariana Bogdan.

 

Textul a mai fost montat la Brăila in stagiunea 2001-2002 de Cristina Râpeanu ( spectacol de absolvire , clasa profesor Tudor  Mărăscu ) si s-a bucurat de o distribuție de excepție: LilianaGhiță/Monica Zugravu , Lucian Ghimiși/ George Țoropoc, Bujor Macrin/ Costică Burlacu, Valentin Terente , Simona Cimpoaie, scenografia a fost semnată de Daniel Răduța, iar ilustrația muzicală a aparținut lui Cornel Cristei.

 

  • Data premierei: 18 iulie  2020 
  • Durata spectacolului: 1h 20 (fără pauză)
BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.