Zadarnice afis

Zadarnicele chinuri ale dragostei

În urma hotărârii luate în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență întrunit în data de 6 octombrie 2020, Teatrul Municipal ”L. S. Bulandra” anunță cu regret anularea tuturor spectacolelor programate în această periodă.


În funcție de deciziile autorităților, Teatrul Municipal ”L. S. Bulandra” va reprograma toate spectacolele anulate. Biletele achiziționate rămân valabile pentru datele de reprogramare iar spectatorii vor fi informați asupra acestora în timp util.

 

de William Shakespeare


Tema dragostei din „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, una dintre primele comedii scrise de Shakespeare, (după unii, chiar prima sa piesă), a fost continuată mai târziu într-o altă comedie, „Mult zgomot pentru nimic”, care atunci avea un titlu diferit. În timpul lui Shakespeare, la Globe, cele două piese se jucau împreună, prima în original se numea „Love’s labour’s lost”, a doua „Love’s labour’s won”- care, traduse literal, ar fi: „Eforturile pierdute ale dragostei”, urmate de „Eforturile câștigate ale dragostei”.

 

La Teatrul de Comedie se joacă „Mult zgomot pentru nimic”, spectacol pe care l-am montat recent, și acum la Bulandra „Zadarnicele chinuri ale dragostei”. E interesant de urmărit aceste două comedii în teatru, să vedem cât de diferit e tratat subiectul. „Mult zgomot” are un final așa zis fericit, un fel de happy-end ciudat, cu Beatrice și Benedick acceptând să se căsătorească, după ce s-au războit cumplit toată piesa. Războiul sexelor în „Zadarnicele chinuri” e mai complex și cu un final enigmatic, nu neaprat vesel, cum s-ar așteapta într-o comedie.

Distributia:

BEROWNE: Șerban Pavlu

REGELE: George Ivașcu

LONGAVILLE Alin State

DUMAINE și ANTON BONT: Lucian Ifrim

TĂRTĂCUȚĂ: Cătălin Babliuc

DON ADRIANO DE ARMADO: Constantin Dogioiu

BOYET: Catinca Maria Nistor

PRINȚESA: Ioana Anastasia Anton

ROSALINE: Alexandra Fasola

KATHERINE: Silvana Negruțiu

MARIA și JUAQUINETTA: Maria Vârlan

MOLIE: Adela Bengescu

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.