Afis vizitatorul

Vizitatorul

de Eric-Emmanuel Schmitt

1938 – Al Treilea Reich este în ascensiune. Persecuţiile împotriva evreilor se înmulţesc şi devin din ce în ce mai agresive. Molima urii cuprinde liniştitele oraşe europene şi îmbolnăveşte de nesiguranţă lumea întreagă. Austria este şi ea cuprinsă de teroare, dar celebrul psihanalist Sigmund Freud refuză să îşi părăsească reşedinţa. Se încăpăţânează să nu recunoască ameninţarea care se iveşte la orizont.

Într-o noapte înstelată, străzile Vienei sunt cutremurate de cântecele soldaţilor germani  şi strigătele îngrozite ale cetăţenilor doborâţi de pumnii acestora. Anna Freud este luată de Gestapo din propria casă. Freud, tatăl său, rămâne singur, aşteptând întoarcerea ei. Dar în cabinetul său apare un necunoscut bizar. Cine este acest vizitator neanunţat? Un nebun în căutarea unei salvări? Poate este un prieten la nevoie?... Sau este Dumnezeu Însuşi?

Regizorul Claudiu Goga construieşte spectacolul pe tensiunea dialogului dintre cele două personaje - joc al îndoielii şi al dezamăgirii, al incertitudinii, unde singura scăpare este speranţa – în interpretarea a doi mari actori: Alexandru Repan şi Marius Stănescu.

 

Regia: Claudiu Goga
Distribuția:

  • Sigmund Freud - Alexandru Repan
  • Necunoscutul - Ion Haiduc
  • Anna Freud - Crenguţa Hariton
  • Nazistul - Cristian Nicolaie


Muzica: George Marcu
Scenografia: Mihai Mădescu, Luana Drăgoiescu
Traducerea: Silvia Dumitriu

Durată: 1h 20 min (fără pauză)

 

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.