Visul teatrul masca afis

Visul

VISUL, după “Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare

Magie, feerie, iubire, confuzie, vis, personaje fabuloase, pădure fermecată, toate acestea se amestecă armonios în VISUL, regia Mihai Mălaimare.

***

Note regizor

Visul unei nopți de vară este, la fel ca toate creațiile lui Shakespeare și un ghid ascuns, încifrat al modului în care urmează să evolueze omul, societatea. Probabil imposibil de detectat pentru marea majoritate a contemporanilor săi, pentru noi, cei care trăim în acest început de veac este extrem de vizibil.


Ar putea fi “Visul unei nopți de vară” a lui Shakespeare parte din visul Reginei Fecioare, Elisabeta I? Ar putea fi Shakespeare însuși doar un vis? Un vis despre iubire, despre pasiune, despre forța năucitoare a dragostei? Oare am putea să-l visăm pe Shakespeare atât de des încât să umplem bibliotecile lumii cu el, cu visul nostru despre el? O noapte aflată la conjuctura planetelor în tumultuosul solstițiu de vară, geloasă pe nefireasca lungime a zilei își dezlănțuie armatele de Sânzâiene, de parfumuri florale și de gâlgâieturi de lavă din adâncul de nepătruns al Pământului. Prins în vârtejul acestor energii, omul nu ar putea rezista fără platosa divină a visului sau cea diavolescă a Iubirii.


Poate că Elisabetha se va fi întors de la Globe, unde tocmai văzuse montarea lui Shakespeare, cu propriu-i Vis al unei nopți de vară și l-a visat apoi intrând și ea în vârtejul iubirii care-i mana personajele, între care apare și mult iubitul ei Sir Robert Dudley. Și-ar fi dorit poate și ea să-l iubească așa cum o fac Hermia și Helena, Hyppolita și Titania, dar o Regina nu poate visa mai mult decât îi permite jurământul care o leagă de propriul ei destin. Pentru ea, Visul este doar o dioramă, un fel de film al unei vieți pe care a refuzat-o în favoarea unei datorii care a făcut-o prizonieră. Doar că personajele Visului  au îndrăgit-o, au invitat-o să fie ca ele, să fie și ea, pentru mai bine de un ceas o femeie obișnuită, îndrăgostită până peste cap. Se va mai gândi la acest Vis colosal? Cu siguranță, căci o Regină are dreptul să creadă că Shakespeare a scris special pentru ea! ( Mihai Malăimare – regizor)

Distribuția:

Tezeu, Ducele Atenei – Massimiliano Nugnes

Hippolyta, Regina Amazoanelor – Sonia Kalman

Egeu, tatăl Hermiei – Sorin Dinculescu

Hermia, îndrăgostită de Lysander – Cristina Panait

Lysander, îndrăgostit de Hermia-Alexandru Ionescu

Demetrius, îndrăgostit de Hermia– Ionuț Ghiorghe

Helena, îndrăgostită de Demetrius – Daciana Voinescu

Puck – Andrei Gurlui

Oberon, regele Zanelor – Mario Garcia

Titania, regina Zanelor– Alina Crăiță

Zânele – Alexandra Duță, Andreea Șuilea, Sonia Kalman, Cristina Albișoru

Sir Robert Dudley– Valentin Mihalache

Regina Elisabetha I – Laura Dumitrașcu Duică

Meșteșugari – Anamaria Pislaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Cristina Albișoru, Tiberiu Nicuț, Mădălin Mladinovici

Baba – Haricleea Bădescu

Realizatori:

Scenariul si regia:Mihai Mălaimare

Scenografia: Mirela Maria Niculescu

Consultant artistic scenografie – Sanda Mitache

Muzica: Răzvan Alexandru Diaconu

Coregrafia: Mariana Gavriciuc

Lupte scenice- Ionuț Deliu

Antrenor alpinist- Daniel Pisică

Acrobatie – Ionuț Corlaci

Percuție – Lucian Maxim

Măști-  Stefano Perocco di Meduna

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.