Prospero afismod

Urzeala lui Prospero

Douazeci si doua de personaje din cele mai cunoscute piese shakespeariene se intalnesc datorita magiei unui alt personaj al marelui Will, Prospero, care, secondat de Ariel, schimba, prin vraja compasiunii, cursul povestilor.


Firul care dezleaga vechile urzeli incarcate de violenta este cel al puterii vindecatoare a Femeii. Catarina cea indaratnica, acum imblanzita, vrea sa o salveze pe Desdemona de gelozia ucigasa a lui Othello si il intreaba pe Hamlet daca o poate ajuta, dar acesta o sfatuieste sa o caute pe Lady Macbeth. Impreuna, cele doua vor pleca la Londra sa-i ceara ajutorul lui Richard III... si hora personajelor se inteteste ametitor. Odata directia imprimata, vietile acestora se rostogolesc implacabil, controlate de o finalitate pozitiva, careia nimic nu i se poate opune.


Un metatext teatral, in care personajele vorbesc despre autorul care le-a zamislit, dar si despre Romania si care, desprinse de contextul propriilor piese, nu isi mai implinesc soarta, pentru ca ceva se schimba in marea tesatura: Ofelia nu mai moare, nici Romeo, nici Julieta, cei damnati se caiesc, binele triumfa. Hybris-ul, in viziunea lui Claudiu Romila devine komos, autorul, care este, in dulcele stil de odinioara al teatrului elisabetan, si regizor, si actor in piesa, propunandu-si sa incante publicul cu un spectacol antrenant, vesel, dar si moralizator.

 

 

Text: Claudiu Romila
Regia: Claudiu Romila
Coregizor: Simina Maria Romila
Muzica: Mircea Kiraly
Scenografia: Simina Maria Romila
Miscarea scenica: Dana Porlogea

Distributia:


Prospero, Macbeth, Regele Lear, Romeo, Iago – Claudiu Romila
Ariel, Ofelia, Emilia – Teodora Calagiu
Catarina – Nuami Dinescu
Carciumareasa, Desdemona, Lady Macbeth, Julieta –  Dana Porlogea
Petruchio, Hamlet, Launcelot, Othello – Vlad Galatianu           
Richard III, Groparul, Bufonul, Mos Gobbo – Mircea Teodorescu            

Regia tehnica: Ionela Bahnaru
Sufleur: Ecaterina Cobzaru

Coproducţie Teatrul Nottara București şi MEDI MAGNES.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.