Afis un cuplu

Un cuplu ciudat

 

de Neil Simon

 

adaptarea scenică si regia: Dan Mirea

scenografia: Daniel Divrician

Distribuția:

OLIVE - MONICA IVAȘCU, FLORENCE - FLORI POPA,RENEE - ELENA ANDRON, MICKEY - EMILIA MOCANU,

VERA - CĂTĂLINA NEDELEA,SYLVIE WANESSA RADU, PROFA DE FITNESS - SILVIA TARIQ,

MANOLO - ZANE JARCU, JESUS - DAN MOLDOVEANU

Marvin Neil Simon, dramaturg și scenarist american, de origine evreu, autor a numeroase comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe Broadway, iar, apoi, traduse și reprezentate în întreaga lume, a cucerit publicul și a reputat un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani. Umorul său american a dăinuit printre iubitorii de comedie, iar finețea observației a străpuns generații de-a rândul, deoarece fiecare act comic este declanșat de un sâmbure de adevăr. Probabil, viața palpitantă a dramaturgului, a influențat multe dintre gândurile sale în crearea pieselor de comedie. Astfel, trecând prin cinci mariaje, Neil Simon se familiarizase cu atenta analiză a spiritului feminin pe cât de comic, pe atât de tragic. Așadar, în anul 1985, ia naștere, versiunea feminină a piesei ,,Un cuplu ciudat”. Existența acestor două versiuni ale comediei ne poate duce cu gândul la faptul că atât partea feminină, cât și cea masculină se pot cufunda în haosul paradoxal, disperat, dar și comic al vieții, urmat, bineînțeles, de trăiri și sentimente puternice, contradictorii. Varianta feminină a piesei va pune în scenă un tablou familiar, în care șase prietene se vor confrunta cu aparenta dramă a problemelor conjugale, dar și de prietenie, discutate la masa unui joc de cărți.

Acest spectacol mi-a oferit atât mie, cât și actorilor, șansa să descoperim inepuizabilul comic al acestui text fascinant. Regizoral, am încercat să dau o notă de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea oferă răspunsuri, pe care atât noi ca artiști, cât și spectatorii le căutam în Teatru. În aceste vremuri, în care omenirea este atât de încercată, Teatrul rămâne, sigur, ,,vaccinul” și ,,antidotul” sufletelor noastre.” Dan Mirea – regizor

Durata : 1h 35`(fără pauză)

Limită de vârstă: 16 ani

 

Accesul la spectacol:

 

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

 

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2021. Toate drepturile rezervate.