Generic teatru afis

Tur ghidat

Tururi ghidate in cadrul expozitiei „Origini/ Repere. O calatorie in istoria Teatrului Nottara”

 

Teatrul Nottara organizează în fiecare zi de luni tururi ghidate, în cadrul cărora poate fi vizitată expoziția multimedia „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, un proiect inedit în spațiul teatral românesc, al cărui scop este să facă mai bine cunoscută istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru și povestea acestui teatru. De asemenea, în cadrul tururilor ghidate, participanții vor vizita și o parte din culisele teatrului și vor putea descoperi astfel mecanisme și mistere din spatele scenei.

 

Născută din dorința de a personaliza și valorifica zonele de foaier, precum și de a face cunoscută publicului povestea unuia dintre cele mai importante teatre din capitală, folosind elemente de arhivă, expoziția, realizată de arhitectul Dan Ionescu, documentează perioada 1942-1983 și punctează etapele importante de dezvoltare și de evoluție ale acestei instituții. Este o călătorie în timp, prin care vă propunem să ne întoarcem la contextul socio-istoric al epocii în care s-a născut ideea construirii acestei clădiri, la planurile pentru care era destinată inițial și la felul cum s-a transformat de-a lungul unei epoci complicate și sub mai multe regimuri politice.

 

Veți putea descoperi ce stă în spatele misterului pe care-l vedeți în fiecare seară pe scenă și veți face o călătorie în timp, începând cu anul 1942, când România, intrată în cel de-Al Doilea Război Mondial, se afla sub altă zodie. Imagini din Bucureștiul acelei perioade, interviuri prețioase din arhiva TVR, cu mari personalități precum Horia Lovinescu sau George Vraca, afișe vechi, caiete program pe care le veți putea „răsfoi” pe tablete, toate fac parte dintr-o experiență cu totul specială pe care o veți trăi în clădirea de pe Bulevardul Magheru, nr. 20.

 

Pentru organizarea tururilor, este necesară alcătuirea unor grupuri de minim 5 și maxim 15 participanți. Pentru grupurile organizate de elevi, intrarea este liberă.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.