Totul afis

Totul despre femei - Braila

«Totul despre femei» de Miro Gavran, este unul din cele mai bune texte ale dramaturgiei contemporane. Autorul, tradus si jucat in zeci de tari si multiplu premiat international, a reusit sa surprinda autentic, cu umor si sensibilitate, realitatea femeii din lumea in care traim.

 


Piesa intercaleaza cu maiestrie cinci povesti – una de iubire, una de prietenie, una de cariera, conflictul dintre trei respectabile doamne cazate intr-un azil de batrani si povestea a trei fetite dintr-o gradinita. Cele cinci partituri sunt interpretate de trei actrite. Astfel, fiecare dintre ele are ocazia sa construiasca cinci personaje diferite.

 


Conceptul regizoral pleaca de la ideea ca o femeie este asemenea unui diamant slefuit cu finete. In functie de cum il intorci in soare, fiecare fata a sa va straluci diferit, va rasfrange o alta lumina asupra privitorului. In fiecare femeie se ascund mai multe personaje – desi este una si aceeasi, ea va fi intr-un fel pana la prima cafea a diminetii, altfel la birou, o alta in discutia cu prietenele si o cu totul alta in bratele iubitului. Avand in vedere aceste aspecte, spectacolul «Totul despre femei» va fi unul care, prin trei actrite de exceptie – Adriana Titieni, Corina Danila si Crina Linta, va aduce in prim plan complexul si misteriosul univers al femeii contemporane.

 


Acesta este, de altfel, si unul din motivele pentru care am ales textul: nevoia de a-i aminti spectatorului (indiferent de varsta, sex sau statut social) ca cea de langa el merita atentie, caldura si iubire, fie ca este vorba de mama, sora, iubita, prietena, fiica sau bunica.

 


Montarea va fi una dinamica, plina de forta si vitalitate. Trecerea de la un personaj la altul (si, in consecinta, de la o poveste la alta) va fi realizata filmic, prin schimbari de lumina (ca intr-un decupaj cinematografic) si prin folosirea unor simple accesorii (ochelari, papusi, esarfe etc). Nu vor exista schimbari de costume sau décor.

 


Pe scurt, despre cele cinci povesti:
1.“Doar prieteni” – Lada, o femeie foarte puternica si disfunctionala emotional, este cea care a ajutat-o pe Anita sa isi inceapa propria viata si sa se desprinda de mama ei la varsta de 31 de ani. Echilibrul este rupt de aparitia Stellei, cea care o ajuta pe Anita sa se descopere pe sine cu adevarat.


2.“Cariera” – Trei secretare, colege de birou, sunt gata sa faca absolut orice pentru a-si atinge visul: postul de secretara-sef.
3.“Dragoste” – Jasna si Nena sunt doua surori care nu si-au mai vorbit de opt ani. Una i-a furat iubitul celeilalte, s-a casatorit cu el si au facut doi copii. Maria, mama lor, este dispusa la orice sacrificiu pentru a le impaca.


4.“Gradinita” – In asteptarea serbarii, trei fetite se lupta pentru suprematia in micul lor grup.


5.“Azilul de batrani” – In timp ce se pregatesc sa joace in spectacolul dedicat zilei nationale, trei batrane se cearta pentru un barbat, coleg de azil.

 


«Totul despre femei» ar putea fi un spectacol incadrat in categoria comediei romantice, insa profunzimea si forta povestilor il duc intr-o alta directie, a “dramediei” – o drama realista cu accente comice. ” – Felix Crainicu – regizor

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.