Titanic afis

Titanic Vals - Constanta

de Tudor Mușatescu

 

Cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc, Titanic vals de Tudor Mușatescu, ‒ jucată de aproape 100 de ori în stagiunea de debut 1932-1933 pe scena Naționalului bucureștean ‒ este readusă în lumina rampei, de unul dintre cei mai inventivi regizori ai genului comic, Dan Tudor. Înzestrat, precum autorul „mușatismelor”, cu fantezie generoasă și inspirația de a transpune, cu abilitatea unui magician al hazului, spiritele de zi cu zi în situații pline de savoare, Dan Tudor reușește o montare din care nu lipsesc satira blândă și umorul de calitate.

 

Dar succesul e garantat doar cu o distribuție admirabilă ‒ Adela Mărculescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, Oana Constantinescu, Armand Calotă, Lari Giorgescu, Ionuț Toader, Mihai Munteniță, Dragoș Ionescu, Axel Moustache, Daniel Badale ‒ al cărei cap de afiș, îndrăgitul Dan Puric, revine (după o lungă așteptare a publicului) cu un veritabil recital actoricesc de virtuozitate interpretativă. În rolul modestului funcționar prins mereu între pretențiile din ce în ce mai simandicoase ale soacrei și ale nevestei, Puric creează un personaj autentic de un farmec aparte, țesut din umor și tristețe, exuberanță și duioșie. Mimând pe rând naivitatea și supunerea, blajinul Spirache coace în gând farsa pe care le-o joacă celor din familie, căci e deținătorul a două secrete capitale…

 

Daca vă e dor de o comedie cu dichis, în care să regăsiți atmosfera anilor interbelici pe acordurile muzicii de flașnetă, intrigile din intimitatea căminului conjugal sau din viața politică (nicicând schimbată!), Titanic vals este și azi — la 90 de ani de la premieră — alegerea potrivită pentru o seară de teatru perfectă, căci pe scena TNB se întorc, în plină formă a creativității lor, formidabilii artiști Dan Puric și Dan Tudor. Vivat comedia!

 

Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta - 16 octombrie, ora 20:00

 

DISTRIBUTIA:

 

Spirache: Dan Puric
Dacia:
Amalia Ciolan
Chiriachița:
Adela Mărculescu
Sarmisegetuza:
Alexandra Sălceanu
Gena:
Irina Cojar
Traian:
Lari Giorgescu
Decebal:
Ionuț Toader
Petre Dinu:
Axel Moustache
Gigi:
Mihai Munteniţă
Nercea:
Armand Calotă
Procopiu:
Dragoş Ionescu
Doica:
Afrodita Androne
Leana:
Oana Constantinescu
Fotograful:
Daniel Badale
Flașnetarul, Vecinul:
Dan Tudor
Femeia cu covorul:
Tatiana Oprea

 

Regie: Dan Tudor

Decor: Ştefan Caragiu

Costume: Liliana Cenean

Asistent scenografie: Alexandra Caragiu, Clara Ștefana Dumitrescu, Maria Pană

Mișcare scenică: Florin Fieroiu

Regia tehnică: Luțu Scobeniuc

 

Durata: 2 h 45 min / Pauza: 15 min

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.