Afis vienna strauss orchestra

Strauss Festival Orchestra Vienna

Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, aduce, pentru al optulea an consecutiv, fascinatia muzicii autentice vieneze in Romania. Spectacolul veritabil vienez va avea in plus o componenta vizuala, prin gratia corpului de balet Pegani si va beneficia de participarea extraordinara a doi solisti de renume mondial, soprana Leontina Vaduva si tenorul Robert Nagy.


Viena, locul de gratie in care s-au nascut valsurile si unde au creat marii compozitori ai lumii, a stabilit un standard de autenticitate si puritate a stilului de interpretare. Strauss Festival Orchestra Vienna este un ansamblu de top al Vienei, loial autenticitatii vieneze si avand o caracteristica personala, care consta in farmecul si bucuria de a face muzica la cel mai inalt nivel artistic. Orchestra fascineaza auditoriul din toata lumea cu imbinarea desavarsita a jovialitatii cu profunzimea artistica. Fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, cel mai mare specialist in Strauss din zilele noastre, Strauss Festival Orchestra Vienna a primit in randurile sale muzicieni exceptionali, pastrandu-si de-a lungul timpului suprematia intre marile ansambluri vieneze de gen. Strauss Festival Orchestra Vienna a devenit cunoscuta publicului romanesc dupa invitatia in Festivalul Enescu, aducand de opt ani romanilor Craciunul in pasi de vals.


De la inceputul mileniului, din anul 2000, Strauss Festival Orchestra Vienna sustine anual Concertul de Anul Nou in Sala Mare a renumitei Wiener Konzerthaus. Concertul de pe 1 ianuarie 2017 va fi condus de maestrul Willy Büchler, care va conduce Strauss Festival Orchestra Vienna si in turneul de Craciun din Romania. Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este personajul cheie al spectacolului, stapanind nu doar scena, ci si publicul, pe care il invita sa participe cu totul la spectacol. Capacitatea incomparabila de a cuprinde muzicienii si publicul si de a dirija cu vioara in mana, continuand traditia lui Johann Strauss, i-au adus recunoasterea internationala si pretuirea spectatorilor.


Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor romani o premiera care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – gratia corpului de balet, care va crea o poveste diferita pentru fiecare piesa muzicala, cu o coregrafie si costume diferite, special create pentru a da viata muzicii nemuritoare a Dinastiei Strauss. Coregrafia poarta semnatura celebrei balerine Raffaela Pegani, o artista cu o cariera indelungata impreuna cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena si este prim-balerina la Teatrul National Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, avand o agenda incarcata, cu turnee in toata lumea.


Dupa ce au starnit entuziasmul publicului in 2014, cand au concertat pentru prima data impreuna cu Strauss Festival Orchestra Vienna, soprana Leontina Vaduva si tenorul Robert Nagy vor reveni ca invitati in spectacolul Vienna Classic Christmas. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzatie in toata Europa, fascinand publicul cu rolurile pe care le-a interpretat si cu lejeritatea cu care ia acutele. Soprana Leontina Vaduva este considerata una dintre cele mai mari soprane ale lumii. Artista a dat viata celor mai mari eroine ale operei si a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii.


Rafinament, eleganta, distinctie intr-un mirific spectacol de Craciun, care imbina auditivul, vizualul si emotionalul – spectacolul Vienna Classic Christmas, sustinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinara a corpului de balet Pegani si a solistilor Leontina Vaduva si Robert Nagy!


Evenimentul face parte din Programul national cultural “Arta contra Drog” 2016, proiect derulat de Centrul International si pentru Drepturile Omului - CIADO Romania si Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film „Dracula”. Scopul proiectului este de a informa publicul asupra riscului asociat consumului de droguri si de a oferi, in acelasi timp, o alternativa de viata sanatoasa prin consumul de acte cultural-artistice.

 

Program spectacol:

 

Johann Strauß Sohn: Ouvertüre zur Operette „Waldmeister“

Johann Strauss Sohn: Frühlingsstimmenwalzer op. 410 (Ballett)

Jacques Offenbach: „Ah que j’aime les militaires“ (Leontina Văduva)

Johann Strauss Sohn: Tik-Tak-Polka op. 365

Johann Strauß Sohn: Schatz – Walzer op. 418

Franz Lehár: "Dein ist mein ganzes Herz" (Robert Nagy)

Johann Strauß Sohn: Tritsch – Tratsch – Polka op. 214 (Ballett)

*****

Johann Strauß Sohn: Morgenblätter, Walzer op. 279

Eduard Strauß: Bahn frei! Polka schnell op.45 (Ballett)

Robert Stolz: „Spiel auf deiner Geige“ (Leontina Vaduva)

Johann Strauß Sohn: Annen – Polka op. 117

Eduard Strauss: Mit Vergnügen, Polka schnell op. 228

Emmerich Kalman: „Ganz ohne Weiber geht die Chose nicht“ (Robert Nagy)

Johann Strauß Sohn: An der schönen blauen Donau, Walzer op. 314 (Ballett)

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2019. Toate drepturile rezervate.