Spargator de nuci afis oradea

Spargatorul de Nuci - Spectacol caritabil

Timp de patru ani Anette Classic Dance Studio Oradea a organizat in Oradea cu diverse ocazii spectacole de balet unde au participat cursantii inscrisi in cadrul modulului de balet Anette Classic Dance Studio. Timp de patru ani am incercat sa cunoastem si sa aprofundam lumea baletului cursantii reusind sa asimileze atat numeroase variatii din opere cunoscute cat si improvizatii din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte din cei inscrisi la modulul de balet am participat la numeroase concursuri, nationale si internationale, culegand lauri de fiecare data.

 

De curand, ultimele spectacole au fost caritabile, astfel incat copiii prin munca si talentul lor au contribuit la buna defasurare a activitatii unor asociatii care se preocupa de bunastarea bolnavilor cu afectiuni oncologice repectiv apartinatorii acestora.

 

Anul acesta pentru ca ne-am dorit sa  avem nu doar un simplu spectacol de balet ne-am hotarat sa punem in scena opera de balet Spargatorul de Nuci. Astfel de mai bine de 6 luni ne pregatim cu peste 40 de copii si adulti de un proiect inedit. Totodata, acest spectacol va fi tot unul caritabil, astfel incat donatiile care se vor strange la fata locului repectiv o parte din incasarile spectacolului vor fi directionate din nou unor asociatii si fundatii oradene care se preocupa de bunastarea bolnavilor cu afectiuni oncologice repectiv apartinatorii acestora.

 

Cei din distributie au varste cuprinse intre 4 si 45 de ani si cea mai mare parte din ei sunt in lumea baletului de peste 3 ani. Credem ca si Oradea are potential in ceea ce priveste baletul iar proiectul este in sine cu, despre si pentru oradeni.

 

Regia/coregrafia: Toth Ana Maria

 

Spărgătorul de nuci

Piotr Ilici Ceaikovski

Libretul de Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor”

Actul I

Tabloul I

Povestea se desfăşoară într-un mic orăşel din Germania, în ajunul Sărbătorii de Crăciun. Pe o stradă animată, o mulţime de adulți și copii preocupați de ultimele pregătiri se grăbesc să ajungă la locuința domnului Stahlbaum care, împreună cu soția și copiii lor, Clara și Fritz, organizează o mare petrecere.

Și iată, casa se umple de musafiri, salonul familiei este decorat festiv, iar gazdele tocmai au terminat de împodobit bradul. Printre musafiri se numără și unchiul Drosselmeyer, aşteptat cu nerăbdare, căci aduce de fiecare dată cadouri neobişnuite. Printre darurile primite de cei mici se află jucării reprezentându-i pe îndrăgiţii Arlechin şi Colombina. Pornite cu cheia, păpușile de dimensiuni umane se avântă în dans. Drosselmeyer îi dăruieşte Clarei, nepoata sa preferată, un mic spărgător de nuci de lemn. Copiii sunt fericiţi, dansează, iar Fritz aruncă în joacă spărgătorul de nuci, stricându-l. Intervine unchiul Drosselmeyer, care reușește să-l „vindece” şi să o liniștească pe Clara.

Se face târziu şi, după ce au dansat pe săturate, musafirii se retrag, copiii merg la culcare. Clara rămâne în salon, adoarme în fotoliu ținând în brațe jucăria reparată, când…

…deodată, Spărgătorul de nuci prinde viaţă. Din toate părțile apar nişte Şoareci înspăimântători, conduși de Regele lor. Spărgătorul de nuci o apără pe Clara, luptându-se cu ei, dar este învins; Regele Şoarecilor este răpus şi el şi scos în grabă din scenă de către supuşii săi. Vrând să îndulcească visul Clarei, Drosselmeyer îl transformă pe Spărgătorul de nuci într-un Prinț, care o invită pe copilă într-o călătorie fantastică.

Tabloul II

În drumul lor totul devine dulce, până și Fulgii din Împărăţia zăpezilor sunt din vată de zahăr. Ninge şi viscoleşte, dar vremea se domoleşte treptat, iar Fulgii se prind într-un minunat Vals, apoi le arată celor doi călători calea către Regatul dulciurilor.

Actul II

Tabloul III

Ajunși aici, Clara și Prințul descoperă un tărâm feeric şi sunt primiţi cu braţele deschise de către Zâna Dulciurilor. Aceasta le prezintă și alte personaje, care interpretează în cinstea lor o suită de dansuri de caracter: Spaniol, Arab, Chinez, Rusesc şi unul Pastoral. Sărbătoarea continuă cu un mare Vals al Florilor, apoi Zâna Dulciurilor și Prințul dansează un minunat Grand Pas de deux.

La capătul acestei aventuri extraordinare, după ce dulciurile s-au perindat incă o dată prin faţa lor ca să-i salute, Clara se trezește tot lângă bradul de Crăciun, în salonul casei sale, strângând în brațe Spărgătorul mult iubit…

 

Preturi eveniment:

Categoria I    60 lei

Categoria II   45 lei

Categoria III  35 lei

 

 

BILETE DISPONIBILE
Sambata, 09 Noiembrie 2019, ora 18:00Casa de cultura a Sindicatelor Oradea, Parcul 1 Decembrie, OradeaSELECTIE LOCURI
© Copyright Ticket Technologies 2019. Toate drepturile rezervate.