Spargator

Spargatorul de Nuci - spectacol caritabil

Spectacol caritabil Spargatorul de Nuci, balet in doua acte

 

Balet cu, despre si pentru oradeni!

 

Deoarece premierea acestui eveniment a fost o reusita, distributia Spargatorului de Nuci va fi din nou pe scena oradeana, intr-un extraordinar spectacol.

 

Fiind din nou caritabil, donatiile care se vor strange la fata locului repectiv o parte din incasarile spectacolului vor fi directionate Asociatiei Amia -Suflet de copil. Misiunea acesteia este de a spijini material și emoțional copiii abandonați în spitale și centre de plasament.

 

Timp de 8 ani Anette Classic Dance Studio Oradea a organizat in Oradea cu diverse ocazii spectacole de balet unde au participat cursantii inscrisi in cadrul modulului de balet Anette Classic Dance Studio. Timp de 8 ani am incercat sa cunoastem si sa aprofundam lumea baletului cursantii reusind sa asimileze atat numeroase variatii din opere cunoscute cat si improvizatii din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte din cei inscrisi la modulul de balet am participat la numeroase concursuri, nationale si internationale, culegand lauri de fiecare data.

 

Ultimele spectacole au fost caritabile, astfel incat copiii prin munca si talentul lor au contribuit la buna desfasurare a activitatii unor asociatii care se preocupa de bunastarea bolnavilor cu afectiuni oncologice repectiv apartinatorii acestora.

 

Anul acesta pentru ca ne-am dorit ca publicul să revadă din nou distribuția operei de balet Spărgătorul de Nuci și opera în ansamblu ne -am hotărât să repunem în scena aceasta minunata opera.

 

Din distributie fac parte copii și adulți cu varste cuprinse intre 8 si 56 de ani, cea mai mare parte din ei sunt in lumea baletului de pesre 3/4 ani respectiv 7/8 ani. Credem ca si Oradea are potential in ceea ce priveste baletul iar proiectul este in sine cu, despre si pentru oradeni.

 

Regia/coregrafia: Toth Ana Maria

 

Spărgătorul de nuci

Piotr Ilici Ceaikovski

Libretul de Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor”

 

Actul I

Tabloul I

Povestea se desfăşoară într-un mic orăşel din Germania, în ajunul Sărbătorii de Crăciun. Pe o stradă animată, o mulţime de adulți și copii preocupați de ultimele pregătiri se grăbesc să ajungă la locuința domnului Stahlbaum care, împreună cu soția și copiii lor, Clara și Fritz, organizează o mare petrecere.

Și iată, casa se umple de musafiri, salonul familiei este decorat festiv, iar gazdele tocmai au terminat de împodobit bradul. Printre musafiri se numără și unchiul Drosselmeyer, aşteptat cu nerăbdare, căci aduce de fiecare dată cadouri neobişnuite. Printre darurile primite de cei mici se află jucării reprezentându-i pe îndrăgiţii Arlechin şi Colombina. Pornite cu cheia, păpușile de dimensiuni umane se avântă în dans. Drosselmeyer îi dăruieşte Clarei, nepoata sa preferată, un mic spărgător de nuci de lemn. Copiii sunt fericiţi, dansează, iar Fritz aruncă în joacă spărgătorul de nuci, stricându-l. Intervine unchiul Drosselmeyer, care reușește să-l „vindece” şi să o liniștească pe Clara.

Se face târziu şi, după ce au dansat pe săturate, musafirii se retrag, copiii merg la culcare. Clara rămâne în salon, adoarme în fotoliu ținând în brațe jucăria reparată, când…

…deodată, Spărgătorul de nuci prinde viaţă. Din toate părțile apar nişte Şoareci înspăimântători, conduși de Regele lor. Spărgătorul de nuci o apără pe Clara, luptându-se cu ei, dar este învins; Regele Şoarecilor este răpus şi el şi scos în grabă din scenă de către supuşii săi. Vrând să îndulcească visul Clarei, Drosselmeyer îl transformă pe Spărgătorul de nuci într-un Prinț, care o invită pe copilă într-o călătorie fantastică.

 

Tabloul II

În drumul lor totul devine dulce, până și Fulgii din Împărăţia zăpezilor sunt din vată de zahăr. Ninge şi viscoleşte, dar vremea se domoleşte treptat, iar Fulgii se prind într-un minunat Vals, apoi le arată celor doi călători calea către Regatul dulciurilor.

 

Actul II

Tabloul III

Ajunși aici, Clara și Prințul descoperă un tărâm feeric şi sunt primiţi cu braţele deschise de către Zâna Dulciurilor. Aceasta le prezintă și alte personaje, care interpretează în cinstea lor o suită de dansuri de caracter: Spaniol, Arab, Chinez, Rusesc şi unul Pastoral. Sărbătoarea continuă cu un mare Vals al Florilor, apoi Zâna Dulciurilor și Prințul dansează un minunat Grand Pas de deux.

La capătul acestei aventuri extraordinare, după ce dulciurile s-au perindat incă o dată prin faţa lor ca să-i salute, Clara se trezește tot lângă bradul de Crăciun, în salonul casei sale, strângând în brațe Spărgătorul mult iubit…

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.