Soacra cu trei afis

Soacra cu trei nurori

Povestea lui Ion Creanga, adaptata pentru scena si montata de regizorul Dan Mirea, expune spatiul rural romanesc si vulnerabilitatile sale – „castele” satesti, casatoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea parinteasca –, precum si conflictul dintre vechi si nou.

„Spectatorii il vor descoperi pe Creanga proaspat, fresh, pentru ca el, studiindu-se in scoala, a picat un pic in derizoriu. (…) Un alt element inedit este conflictul de idei din spectacol. Aceasta mama are trei fii pe care ii educa in felul ei. Incearca sa le determine viitorul si sa le formeze personalitatea in functie de reperele ei de viata. Feciorul cel mic face legatura dintre gandirea noua si mentalitatea veche la tara, in care lucrurile erau impuse de multe ori inca de la nasterea copiilor. Acest text cred eu ca are profunzime si pentru faptul ca trezeste un semnal de alarma in lumea mai putin educata a satului, in care aceste practici inca exista, chiar daca suntem in secolul al XXI-lea. Sigur, nu sub forma asta abrupta, brutala. Dar ea exista ca mentalitate si se perpetueaza din generatie in generatie. La tara inca exista mentalitatea ca, daca esti bogat, trebuie sa te casatoresti cu una bogata. Ca, daca parintele iti spune ce trebuie sa faci, nu trebuie sa iesi din cuvantul lui, pentru ca el este cel care ti-a dat viata si el iti da si sens.” – Dan Mirea

 

DISTRIBUTIE

Carmen Albu ( Aftimia ), Svetlana Friptu ( Maranda ), Mihaela Lecca-Gorea ( Anica ), Aureliu Bâtcă ( Constantin ), Cristina Uja-Neagu ( Floarea ), Vlad Ajder ( Culai ), Valeria Taban ( Agripina ), Adelin Ilie ( Gheorghiță ), Lică Dănilă ( Popa Leapșă)

 

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.