Silvia martie galati

Silvia

Duminică, 5 martie 2023, la ora 18:30, artiștii Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, vor aduce pe scenă mult îndrăgita operetă de Emmerich Kálmán - Silvia. Regizorul acestei montări, Cristian Mihăilescu, transmite publicului cea mai irezistibilă și seducătoare invitație de a viziona acest spectacol:

 

Dintre toate genurile teatrului muzical, opereta reprezintă bucuria, umbrită uneori de înnorări şi acelea…trandafirii. Opereta este şampania teatrului liric. De aceea, poate, mai toate subiectele ei sunt generos stropite de această licoare spumoasă ca şi muzica ce o însoţeşte. Silvia  este similară cu succesul de mii de ori repetat pe toate meridianele.

Muzica nespus de melodioasă, devenită instantaneu şlagăr, subiectul generos și romantic, momentele de balet cu farmecul ritmurilor specific maghiare, constitutie ingredientele acestui succes. Regizorul se găseşte în plăcuta dilema de a alege dintre atâtea oferte, aspectul pe care doreşte să-l sublinieze cu precădere. Învăluit de această muzică frisonantă, m-am oprit mai mult asupra romantismului vieţii de artist: succesul și preţul său, destinul uman aflat de multe ori la concurenţa cu cel artistic. Dar, mai ales, perenitatea talentului. Silvia reprezintă un şir de regine ale scenei, o «reîncarnare» a Ceciliei de odinioară, pe care are şansa să o întâlnească, să o înfrunte şi să o îmbrăţişeze în final.

Un astfel de subiect merită o montare generoasă, sensibilă, stralucitoare.

Toate acestea au fost posibile datorită colectivului Teatrului «Nae Leonard» din Galați, talentat şi dedicat actului artistic de ţinută. Sperăm să o transmitem din plin şi publicului.

 

În distribuția de miercuri, îi veți putea urmări pe: Ana Băcanu (Silvia), Valentin Vasopol (Edwin), Silvia-Alice Niță (Cecilia), Valerina Drăguș (Stazi), Tudorel State – debut (Boni), Teodor Niță (Feri). Dominic Cristea (Miska), Costel Donose (Prințul Leopold), Ovidiu Ghioc și Elvis Butunoi (Lăutarii), Alina Donțu și Ionuț Țurlea (Soliști balet), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi. Coregrafia este semnată de binecunoscutul coregraf timișorean Francisc Valkay, decorurile sunt realizate de Anton Hirschkorn și costumele de Viorica Petrovici.

Vă așteptăm!

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.