Saftita afis

Saftita

Marius Mihalache, un excepțional producator și artist roman, cunoscut atat pe plan national, cat și internațional, s-a specializat in muzica de film si songwriting, la prestigiosul Colegiul de Muzică Berklee Collage of Music (Boston, US).


El a performat pe cele mai prestigioase scene din Europa, SUA  și din intreaga lume, de-a lungul carierei sale.Amintim cativa artisti cu care Marius a colaborat: Chick Corea, Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro, Blood Sweet and Tears,Francis Ford Copolla, etc.
 
În anul 2018 lanseaza  un proiect balkanic, cu identitata romaneasca, cu instrumente romnesti inspirat din povestile poporulului roman.


Il numeste, Săftița, alaturi de cinci muzicieni pe scena.


Cunoaste un succes fantastic, iar imediat dupa lansarea lui, este preluat in stagiunea Teatrului National din Bucuresti, jucandu-se si in prezent la Sala Studio de la TNB.
 
In anul 2019 primeste Premiul Special al Senatului UNITER, premiu conferit muzicianului Marius Mihalache pentru proiectul SAFTITA.
 
Săftița își are originea într-un vechi nume ebraic, Elisheba, Elisabeta. Elisabeta, în ebraică, înseamnă ”Dumnezeu e bucuria”.În spațiul geografic românesc întâlnim toponimele Săftica.
 
Spectacolul pe care îl veți vedea in seara de 30 aprilie:
 
Urmarim impreuna povestea neamului romanesc, dar in special povestea Săftitei noastre.
Portrete de femei ale neamului romanesc.


Femeia puternica si devotata amintindu-ne de  Regina Maria a Romaniei, dar amintim si portrete de mame, iubite, amante, luptatoare. Toate aceste tipologii de femei trec prin diferite stari cum ar fi amintirea petitului, amintirea faptului ca este iubita dar lăsată, parcurgem împreună stările euforice ale Săftiței noastre care iși vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele.


Nu uităm nici de doinele cântate de Săftițele eroine ale neamului românesc. Doinele bărbatului ei ce pleaca la război, scrisorile adunate în traistă, pe care nu le trimite niciodată pentru că destinatarul nu are adresă. Își adună în pumni puterea de a crede că bărbatul ei se va mai întoarce acasă în zori.


În mahalaua curții vechi, Săftița umbla desculță pe străzile pline de muzică și amor cântând despre viața frumoasă a vremii, despre sufletele fanariote și danțurile vremii.
 
Ion Caramitru: SĂFTIŢA lui Marius Mihalache este ceva fără precedent!
 
"Vă rog să mergeţi să vedeţi şi să ascultaţi concertul lui Marius Mihalache, SĂFTIŢA, care este una din cele mai fenomenale prezenţe culturale pe scena românească. Se spune că frizează geniul, dar eu pot să spun fără niciun fel de reţinere, este ceva fără precedent!" - Ion Caramitru.   

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2021. Toate drepturile rezervate.