Micul print suceava afis

Micul print - Premiera

Plecând de la textul lui Antoine de Saint – Exupéry, spectacolul Micul Prinț este realizat de Tibor Cári, compozitor și pianist apreciat în mediul cultural din România. Laureat al premiilor UNITER cu Premiul special pentru muzică de teatru (2013), Tibor Cári va realiza astfel primul său spectacol muzical, pe scena teatrului sucevean, pentru care a ales să lucreze cu o echipă de artiști creativi, cunoscuți și apreciați în mediul cultural: Cezara Fantu, care realizează dramatizarea, versificarea și este și asistent de regie, Alina Dincă Pușcașu - scenografie, Andrei Cozlac – video design și animație, și Victoria Bucun – mișcare scenică.


Tibor Cári este inițiatorul unora dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scenă și promovează muzica live în spectacolele de teatru încă din 2005, când a început proiectul Muzica teatrului. Luată separat de spectacolele cărora le-a fost iniţial dedicată, muzica lui Cári Tibor a fost prezentată atât la festivaluri de teatru, cât şi la evenimente culturale din țară și în străinătate. Nu este prima dată când  Tibor  Cári colaborează cu teatrul sucevean. El este cel care a semnat compoziția muzicală a spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec.


Muzică de teatru, culoare, emoții și pasiune sunt ingrediente menite să ne poarte într-o lume în care muzica și emoțiile construiesc şi spun poveşti.
Despre spectacolul Micul Prinț ne vorbește Cezara Fantu, cea care a realizat dramatizarea și versificarea în cadrul acestui proiect.


„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii. Numai că puțini dintre ei își mai amintesc.” spunea Antoine de Saint – Exupéry. În căutarea copilăriei pierdute am ajuns la un pamflet împotriva vârstei adulte, întocmit cu poezie tandră și înțelepciune simplă, într-un univers sonor transcendental. Ghid esențial despre lucruri neesențiale. Spectacolul nostru are un secret; un secret e ceva șoptit între prieteni, ca o conspirație neștiută de lume. Nodul divin ce leagă lucrurile, despre care tot vorbește Exupéry, l-am interpretat în spectacolul nostru, : constelații florale, apusuri de soare, stele călăuze spre oaze necunoscute, foșnetul grâului auriu, războiul oilor cu florile, lumea oamenilor mari, baobabii planetei noastre.


Niciunul din noi nu locuiește cu totul pe aceeași planetă. Inima noastră dă forma pământului, inima noastră dă forma cerului, să fim atenți la inimile noastre, să ne închidem din când în când în liniștea iubirii. „Cei ce nu schimbă nimic, nu devin nimic” mai spunea autorul, dar să nu uităm că am fost copii. Să devenim cu grijă oameni mari, sau ce-o mai fi însemnând și asta, pentru că „oamenii mari sunt tare ciudați”(Antoine de Saint – Exupéry).


Micul Prinț este investit cu titlul de noblețe, titlu ce se păstrează din generație în generație fără legătură cu moliciunea unora sau cu eroismul altora. Noblețea e povara unei datorii care vine de departe și care continuă prin și după tine. El este înlăuntrul nostru, retras. Trebuie să nu-l abandonăm, să nu îngăduim acestei societăți, care în curând va produce piane în serie, dar va fi incapabilă să dea naștere unui pianist, să ne lase să-l uităm! Omul este spirit. Dar omul este și ceea ce nu este.


MICUL PRINȚ, musical - visual experience - PREMIERA
după Antoine de Saint-Exupéry

  • Direcția de scenă și muzica: Tibor Cári
  • Dramatizare, versificare, asistent de regie: Cezara Fantu
  • Decor și costume: Alina Dincă-Pușcașu
  • Video design și animație: Andrei Cozlac
  • Mișcare scenică: Victoria Bucun
  • Concept afiș: Ioana Nicoară
  • Distribuția: Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc, Tamara Ioana Ursache
  • Voce – Micul Prinț: Luca Gabriel Morar
  • Voce – Floare: Ruxandra Ioana Cozmei
  • Cântec de grup - Ștefania Zamoșteanu, Alessia Ioana Parasca, Damian Mitoceanu.
BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2021. Toate drepturile rezervate.