Portretul teatrul matei visniec afis222

Portretul

Spectacolul „Portretul”, după un text de Sławomir Mrożek, în regia Dianei Udrea, este o producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Diana Udrea ne povestește cu pasiune despre textul lui Sławomir Mrożek și despre tematica pe care o propune cunoscutul dramaturg polonez în piesa „Portretul”.

„Nu răscolim adesea trecutul, trăim prezentul din plin și ne gândim la viitor, ne facem planuri pentru ziua de mâine, pentru următorii ani, ne umplem viața cu speranțe și iluzii și ne îndepărtăm cu pași mari de trecut, deoarece ne este teamă de el, ne este teamă de ceea ce am fost sau am făcut.

Ne izolăm de restul lumii și trăim în tăcere, trăim în propria noastră celulă de izolare, unde nimeni nu ne poate răni, unde zidurile sunt atât de mari încât nu auzim nimic altceva decât vocea conștiinței noastre.

Dar când devine prea târziu să mai schimbăm ceva? Cât de mare ar putea fi impactul cu realitatea dacă am dori să ieșim din celulă? Cât de schimbată ar fi lumea exterioară în raport cu percepția noastră?

Nu mai există iubire care să ne ghideze, nu mai avem aspirații la fericire, ne-am închis în celula noastră de izolare și trăim cu vină și angoasă de parcă pentru asta ne-am fi născut. Suntem mai cruzi cu noi înșine decât ar fi putut fi soarta vreodată. Trăim îndrăgostiți de idei și acestea mișcă lumea, datorită acestora suntem ceea ce suntem, din cauza lor ne urmăresc remușcările de conștiință.

În „Portretul” lui Sławomir Mrożek ne întâlnim cu o vină atât de puternică încât ne acaparează viața, ne oferă materializarea conștiinței noastre și scoate la suprafață importanța vieții interioare. Ne obligă să ne privim în ochi și să recunoaștem cine suntem, ne împinge să privim în adâncul sufletului nostru și să depășim prăpastia. „Portretul" ne invită să realizăm că cel mai mare dușman al nostru suntem chiar noi înșine. ”

Diana Udrea, cea care semnează regia spectacolului „Portretul” , după Sławomir Mrożek este studentă în ultimul an, la Universitatea "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, secția Regie. Spectacolele-examen pe care Diana le-a realizat în ultima perioadă au atras, într-un mod deosebit, atenția pentru că pe scenă, Diana încearcă să producă atmosferă și caută mereu să lase o amprentă originală asupra creațiilor pe care le propune.

Stage rights: Diogenes Verlag AG Zürich

Distribuția:
Horia Butnaru – Bartodziej
Răzvan Bănuț - Anatol
Delu Lucaci – Oktawia, Psihiatrul


Durata spectacol: 1h10min
Prețul unui bilet online: 20 de lei
Vizionarea acestui spectacol se va realiza prin contul deschis pe această platformă.

❗️❗️ Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare timp de 4 ore, începând cu ora 19:00.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.