Podu afis fl

PODU - Iasi

Spectacolul PODU’ este regizat de Horatiu Malaele, dupa textul „Podul sinucigasilor” de Paul Ioachim si aduce in fata publicului o tema mai putin abordata in trecut: sinuciderea.


Spectatorii urmaresc, timp de o ora si jumatate, un spectacol plin de savoare si umor, in care un intelectual neinteles, interpretat de Horatiu Malaele, un indragostit, rol jucat de George Ivascu, si o artista – Meda Victor, „stau la coada in fata mortii”.


Personajele se intalnesc pe „podul sinucigasilor”, unde asteapta un tren care sa le puna capat zilelor, si fac haz de propria lor neputinta. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care isi povestesc propriile drame, nu se concretizeaza, pentru ca, de fapt, nici unul dintre ei nu vrea sa moara cu adevarat. Aceasta este de fapt esenta piesei, care il face pe spectator sa plece spre casa cu ideea ca exista intotdeauna speranta si motivatia pentru care viata merita sa fie traita.

 

Va invitam sa luati parte la un spectacol plin de savoare si umor - Bilete la PODU - la Teatrul National Vasile Alecsandri, Iasi

 

Destine frânte


Trei destine, trei poveşti de viaţă, trei tipologii. Îndrăgostitul - bizarul şi logicul metrolog - a fost abandonat de iubita lui pentru alt bărbat mai înalt, mai frumos şi puternic. Deşi lua vitamine cu regularitate, pentru men¬ţinerea tonusului, nimic nu l-a ajutat să îşi recâştige iubita, aşa că a decis să meargă pe pod.


Cel de-al doilea personaj care alege  podu’ este o tânără care a picat examenul la actorie şi, spune ea, a fost „călcată în picioare de toată lumea”.


Al treilea personaj este un intelectual nefericit, „copilul secolului”, ale cărui creaţii literare absurde sunt de neînţeles.


Toţi trei asteapta „trenul morţii”. Deşi ţine un ceas în mână şi socoteste minutele care se scurg până la momentul morţii, îndrăgostitul e  primul care da bir cu fugiţii. Artista vede în intelectual un posibil iubit, care, în aceste condiţii, zăreşte o speranţă pentru reuşita operei lui.


Podu’” este un regal actoricesc, de la care plecăm cu ideea că există, întotdeauna, o şansă şi o speranţă pentru care viaţa merită a fi trăită, fie măcar din curiozitatea de a ştii ce se întîmplă maine.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.