Afis 8 femei

Opt femei

Opt femei si un cadavru: in preajma Craciunului membrele unei familii instarite se pomenesc impreuna, izolate, in conacul lor de resedinta. Sarbatorile insa nu se pot numi fericite: curand, singurul barbat din casa, respectiv capul familiei, este gasit mort in pat, cu un cutit in spate. Cablul telefonic e taiat, masina nu mai porneste, poarta catre lumea exterioara nu se poate descuia, iar afara e viscol. Numai doamnele prezente in casa ar putea fi faptasele. Niciuna dintre ele nu are un alibi, toate au un mobil pentru crima si fiecare ceva de ascuns. De-a lungul actiunii grotesti, cele opt femei se incurca din ce in ce mai mult intr-o plasa imbarligata de minciuni si secrete.

Comedia politista Opt femei a scriitorului si regizorului francez Robert Thomas urmeaza structura clasica a romanelor politiste in stilul lui Agatha Christie si al lui Edgar Wallace. Cineva a murit de o moarte nenaturala, iar singura posibilitate a celor prezenti de a evita o soarta similara este sa descopere singuri faptasul, inainte ca ucigasul sa poata lovi din nou. Un singur lucru e cert: faptasul se afla printre ele. Fiecare dintre femei ar fi putut comite crima si, totusi, aici e vorba de mai mult decat de elucidarea infractiunii.

„Piesa ilustreaza o sociograma a unei familii burgheze din Franta anilor ‘50: barbatului care munceste din greu ii revine responsabilitatea pentru bunastarea materiala a familiei si a angajatilor, in timp ce femeilor din colivia de aur nu le mai ramane nimic in afara conflictelor mai mici si mai mari pe care le creeaza in jurul lor. Crima pare sa accelereze si mai tare aceasta situatie: opt femei cu opt pasiuni, opt presupuneri, frustrari si rani sufletesti se arunca una la gatul alteia.”

 

Distribuția:
(în ordinea indicată de autor)

Gaby (mama) – Cristina Stoica Ivanciuc
Mamy (bunica) – Victoria Cociaș
Suzon (fiica) – Diana Roman
Catherine (sora lui Suzon) – Marina Palii
Augustine (mătușa, sora lui Gaby) – Ioana Calotă
Madame Chanel (bucătăreasa) – Anca Bejenaru
Louise (menajera) – Raluca Jugănaru Grosu / Alexandra Aga
Pierrette (o vizitatoare neașteptată) – Laura Anghel

BILETE DISPONIBILE
Sambata, 22 Iunie 2024, ora 19:00Teatrul Nottara, Blvd. Gen. Gheorghe Magheru 20, BucurestiSELECTIE LOCURI
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.