Occident afis

Occident Express

de Matei Visniec

„Occident Express” este unul dintre cele mai montate texte ale dramaturgului Matei Visniec, o drama in care Orientul si Occidentul se intrepatrund; un text care face parte din trilogia balcanica a autorului si care continua ideea de contopire a acestor doua lumi si ne vorbeste despre imensitatea abisului dintre estul si vestul Europei, abis creat ȋntre capitalismul Occidentului si trecutul comunist al popoarelor slave, unde, din nefericire a fost aruncata si tara noastra.


Regizor si scenograf, Alain Timár, este director al Théatre des Halles din Avignon, faimosul oras gazda al Festivalului International de Teatru, unul dintre cele mai importante si mai vizibile evenimente contemporane dedicate artelor spectacolului din lume.


Alain Timár, regizorul spectacolului „Occident Express” ne prezinta viziunea sa artistica astfel: „Recurgind la metafora unui tren de lux care nu mai circula (este vorba despre celebrul Orient-Express) autorul ne vorbeste despre fantasmele celor care, in Estul Europei, nu fac decat sa se gandeasca la „minunile" Vestului. Ah, Occidentul si democratia sa implinita! Acest Eldorado atat de ravnit! Cu tandrete si cu umor, Matei Visniec ne propune o galerie de personaje care ard de dorinta de a pleca, de a gusta din abundenta occidentala, de a profita de societatea de consum, de a trai in sfarsit (macar o data in viata lor) extazul libertatii si al reusitei.


Piesa „Occident Express” este de asemenea o calatorie initiatica in sens invers, in lumea Balcanilor (atat de departe, de necunoscuta si nu prea iubita), o radiografie lucida a capitalismului salbatic care a inlocuit in Est utopia comunista. Aceasta piesa mai este, nu in ultimul rind, si o reflectie privind dificila apropiere dintre cele doua Europe separate de o jumatate de secol de istorie framantata.”Regie: Alain Timár
Scenografie si grafica afis: Sebastian Ratiu
Asistent regie : Antonia Mihailescu
Regie tehnica : Catalin Rodenciuc
Distributie: Cristina Florea, Catalin Stefan Mindru, Horia Butnaru


BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.