O noapte furtunoasa afis deva

O noapte furtunoasa - Deva

O NOAPTE FURTUNOASA
de I.L. Caragiale
productie a Teatrului de Arta Deva

REGIA: Mihai PANAITESCU
SCENOGRAFIE: Dorotheea IORDANESCU
ASISTENT REGIE: Marian STAN
DISTRIBUTIE: Mihai FEIER, Roxana OLSANSCHI, Mihai PANAITESCU, Eugen PADUREANU, Cristina LAZAR, Marian STAN, Andreea PASCU

Daca ar fi sa rezumam piesa O NOAPTE FURTUNOASA am incepe sa amintim despre clasicul triunghi amoros sot-sotie-amant,  Titirca – Veta – Chiriac, o femeie divortata cu aere de ingenuua - Zita, un june viitor politician si patriot infocat – Rica Venturiano, un politist cu raison si rigid - Nae Ipingescu, si un copil de casa, amarat si un fumator impatimit – Spiridon.


Lumea prezentata de Caragiale este o lume defectuoasa, parazitara.


Daca o lume defectuoasa devine defectuoasa inseamna ca de fapt a devenit o lume normala.


Dar ce inseamna lume normala in zilele noastre ? Dar daca totul s-ar petrece intr-o realitate paralela? istorie alternativa? o realitate steampunk? in care actiunea se desfasoara intr-o fabrica de cherestea unde comicul de limbaj se transforma intr-un limbaj mecanicizat iar replicile personajelor nu sunt de fapt, decat linii de cod de programare. Spatiul de joc seamana cu un santier, in care rotite mecanice si macarale turn determina miscarea personajelor intr-o structura automatizata, construita parca  sa redea metronomic  marele mecanism teatral al tipurilor de comic de limbaj, de situatii, de moravuri.
 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.