Noaptea araba afis

Noaptea araba

Noaptea arabă

 

Spectacolul „Noaptea arabă” este realizat de regizorul Zalán Zakariás, pornind de la spectacolul lectură cu același titlu pe care spectatorii suceveni au avut ocazia să-l urmărească, în luna septembrie, în curtea interioară a Hanului Domnesc.

Despre celebra „Noaptea arabă” a lui Schimmelpfennig, ne povestește regizorul spectacolului, Zalán Zakariás: „Cum este o noapte arabă? E aprinsă, picantă și aventuroasă, cel puțin așa ne-au învățat basmele din O mie și una de nopți.
Noaptea arabă a lui Schimmelpfenning însă, se petrece departe de nopțile Orientului, sub stelele unui cartier dintr-un oraș mic, în Germania, despre care am putea spune multe lucruri, în afară de picant și fierbinte.

 

Aventuros poate că este, undeva pe tărâmul imaginației, caracteristic stilului dramaturgului german, cu povești fragmentate, întrerupte temporal.

 

Textul este construit ca un vis, unde la suprafață, nimic neobișnuit nu se întâmplă, vedem oameni modești, care populează un bloc de locuințe cu șapte etaje din Germania și care ne povestesc... Ne povestesc despre singurătate, vise, despre dragoste, despre nevoia de comunicare introducându-ne treptat în lumea fanteziei, unde destinele lor se întâlnesc.

 

Textul dramatic se contopește cu epicul, dramaticul și poeticul fiind elemente esențiale ce caracterizează „Noaptea arabă” a lui Schimmelpfenning - unul dintre cele mai importante texte ale teatrului post dramatic, care povestește astfel, într-un limbaj unic, fără forme tradiționale.”

 

Zalán Zakariás a colaborat cu teatrul sucevean și în cadrul altor proiecte: „Tragicomedia lui Don Cristóbal și a Rositei” de Federico García Lorca, a cărui premieră a avut loc în luna iulie a acestui an și spectacolul-lectură „Procesul comunismului prin teatru” – desfășurat anul trecut, în luna decembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului în România. În perioada 2017 – 2019, Zalán Zakariás a fost Director artistic la Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, iar în prezent este angajat ca regizor la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.


Echipa de producție a spectacolului „Noaptea arabă”, montat la Suceava este formată din:

  • Regia artistică: Zalán Zakariás
  • Autor: Roland Schimmelpfennig
  • Traducere: Victor Scoradeț    
  • Scenografie: Sebastian Rațiu
  • Regia tehnică: Cătălin Rodenciuc
  • Distribuția: Răzvan Bănuț, Delu Lucaci, Diana Lazăr, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței


Recomandat: vârsta 10+

Durata spectacol: 1h și 10min

Preț bilete: 30 de lei - preț întreg / 10 lei - studenți și pensionari și 7 lei - elevi învățământ preuniversitar.

 


Reguli specifice, obligatorii, de respectat de către spectatori pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2:

1.    Accesul persoanelor în spațiul de desfășurare al evenimentului organizat de TMMVS va fi permis numai cu respectarea măsurilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2;
2.    Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 18:00. Vă rugăm să respectați distanța de 1,5 m între persoanele aflate la coada de la intrare
3.    Spațiul de desfășurare al evenimentelor TMMVS va avea un număr limitat de locuri, spectatorul având obligația respectării locului individual achiziționat;
4.    Atât personalul TMMVS, cât și persoanele care intră în spațiile de desfășurare ale evenimentelor TMMVS vor purta mască pe toată durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier și pe toată durata spectacolului, până la părăsirea clădirii. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
5.    Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în spațiile de desfășurare ale evenimentelor TMMVS;
6.    La intrarea în spațiul de desfășurare al evenimentului TMMVS se va efectua un triaj observațional precum și termometrizarea spectatorilor. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) și nici al celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiile de desfășurare ale evenimentelor TMMVS;
7.    Ieșirea spectatorilor din spațiul de desfășurare al evenimentului organizat de TMMVS se va face respectând marcajele specifice. Vă rugăm să respectați distanța de 1,5 m între persoanele aflate la coada de la ieșire;
8.    Accesul/ieșirea în/din spațiul de desfășurare  al evenimentului organizat de TMMVS se va face OBLIGATORIU prin trasee de intrare/ieșire separate, unice pentru facilitarea menținerii distanței fizice.

 

Notă:

în situația în care, incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS COV2 la nivel municipal se va situa peste pragul critic de 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide suspendarea activităților cu publicul în sălile de spectacol, persoanele care au achiziționat bilete pentru vizionare în sala de spectacol, au posibilitatea să opteze pentru acces virtual, cu vizionare online. Mai multe detalii veți primi pe contul deschis pe platforma www.blt.ro.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.