NISTE ANIMALE palatul copiilor

Niste Animale

In premiera, spectacolul de teatru NISTE ANIMALE, dupa Ion Baiesu

 

Ion Baiesu, autorul piesei, este un om care a facut scoala primara la Poponeti, fiind ulterior trimis la liceu de un preot cu numele Ciomag, determinat, asadar, de chiar spiritul locului sa aiba umor.

 

Spectacolul la care sunteti invitati sa participati in premiera este asadar o comedie presarata si cu accente tragice, care sporesc umorul situatiei in care se afla personajele. Scenariul cuprinde, intr-un tot unitar, trei piese convertite spre un registru fabulistic. O femeie, o dresoare care intruchipeaza o forma de dictatura, apare brusc, nu prea se stie cum si de unde, ca orice dictatura, si-i trateaza pe artistii dintr-un teatru ca pe niste animale.

 

Comicul situatiei vine din faptul ca artistii sunt constransi sa joace personaje hibride, oameni cu trasaturi animalice, provenind, de fapt, dintr-o societate modificata aproape genetic de cei care conduc discretionar. Spatiul social explorat: familia, un mic infern, care, printr-o rasucire maiastra de condei, sfarseste prin a fi un surogat de paradis.

 

Bilete la piesa de teatru Niste Animale - 25 ianuarie 2017 orele 19:00 Teatrul Tineretului (Palatul National al Copiilor)

 

Ce e diferit la aceasta piesa de teatru? Ce trasaturi au personajele si ce anume le face speciale?

Ei bine...personajele sunt reduse la instinctele primare. Nu au creier, nu au inima, iar cele care au, se pierd in jocuri gratuite si absurde. Ticalosii sufera sau mimeaza suferinta si isi cauta argumente care sa le legitimeze ticalosia. Nefericitii isi produc iluziile salvatoare, isi cauta explicatii in metafizic, devenind, evident, comici si uneori chiar tragicomici. Exprimarea lor e duplicitara, cuvintele nu comunica ci ascund intentii, marsavii, infidelitati. Niste escroci sinceri, in definitiv, cu procese de constiinta.

 

Ca orice comedie, NISTE ANIMALE se sprijina pe comicul de situatie, pe comicul de limbaj si, in plus, in buna traditie romaneasca (Caragiale, Ionescu, Sorescu, Visniec)  aduce la lumina infiltrari de tragic, de absurd domestic (familial), de absurd existential chiar.

 

In distributie ii regasim pe cunoscutii si indragitii Romica Tociu, Cornel Palade, Ana-Maria Mirica si Ada Palade. Impreuna ei dau viata in mod exemplar celor 15 personaje, aduca astfel in fata publicului un spectacol-maraton, cu muzica, dans si umor de buna calitate.

 

Regie, scenariu si scenografie: Gheorghe Hibovski.

Coregrafie: Marcela Timiras.

 

Pret bilet :  70  lei

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.