Festivalul culturii indiene oradea afis

Namaste India - Festivalul culturii indiene

Festivalul “Namaste India”, editia a X-a, aduce la Oradea, pe 4 iulie, un spectacol de muzica clasica si dans clasic prezentat de opt artisti exceptionali.

Veti putea asculta fascinanta imbinare a flautului din bambus si a santurului, in interpretarea tinerilor muzicieni Bhaskar Das si Satyendra Singh Solanki. In a doua parte a serii, Kuchipudi, unul din cele opt stiluri de dans clasic indian, va fi prezentat pentru prima data la noi in tara de maestra Vyjayanthi Kashi, insotita de patru studenti ai scolii sale de dans.

Dansul Kuchipudi provine din regiunea Andhra Pradesh si este interpretat pe muzica clasica carnatica, specifica Sudului Indiei. Avandu-si originea in dansurile sacre de templu si bazandu-se pe tratatul antic de dramaturgie, Natya Shastra, acest stil captivant se remarca prin frumusetea costumelor, gratia si energia miscarilor, precum si prin demonstratii de acrobatie si de maiestrie tehnica, cum ar fi interpretarea unor batai ritmice cu picioarele asezate pe un platou metalic.

Artisti:
•    Vyjayanthi Kashi & Scoala de Dans Shambhavi – Dans Clasic Kuchipudi
•    Bhaskar Das – bansuri
•    Satyendra Singh Solanki – santur
•    Sandip Banerjee - tabla


Eveniment organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul ICCR (Consiliul Indian pentru Relatii Culturale, Ministerul Culturii din India) si sustinerea Ambasadei Indiei la Bucuresti.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.