Festivalul culturii indiene oradea afis

Namaste India - Festivalul culturii indiene

Festivalul “Namaste India”, editia a X-a, aduce la Oradea, pe 4 iulie, un spectacol de muzica clasica si dans clasic prezentat de opt artisti exceptionali.

Veti putea asculta fascinanta imbinare a flautului din bambus si a santurului, in interpretarea tinerilor muzicieni Bhaskar Das si Satyendra Singh Solanki. In a doua parte a serii, Kuchipudi, unul din cele opt stiluri de dans clasic indian, va fi prezentat pentru prima data la noi in tara de maestra Vyjayanthi Kashi, insotita de patru studenti ai scolii sale de dans.

Dansul Kuchipudi provine din regiunea Andhra Pradesh si este interpretat pe muzica clasica carnatica, specifica Sudului Indiei. Avandu-si originea in dansurile sacre de templu si bazandu-se pe tratatul antic de dramaturgie, Natya Shastra, acest stil captivant se remarca prin frumusetea costumelor, gratia si energia miscarilor, precum si prin demonstratii de acrobatie si de maiestrie tehnica, cum ar fi interpretarea unor batai ritmice cu picioarele asezate pe un platou metalic.

Artisti:
•    Vyjayanthi Kashi & Scoala de Dans Shambhavi – Dans Clasic Kuchipudi
•    Bhaskar Das – bansuri
•    Satyendra Singh Solanki – santur
•    Sandip Banerjee - tabla


Eveniment organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul ICCR (Consiliul Indian pentru Relatii Culturale, Ministerul Culturii din India) si sustinerea Ambasadei Indiei la Bucuresti.

Conform informarii 1544/08.03.2020 emise de Ministerul de Interne, directia pentru Situatii de Urgenta, evenimentele cu peste 1000 de participanti sunt suspendate temporar pana la data de 31.03.2020.

Evenimentele cu peste 1000 de locuri vor fi reprogramate dupa aceasta data, biletele ramand valabile pentru accesul la noua reprezentatie.

Acest spectacol nu este afectat direct de aceasta decizie, fie din cauza capacitatii sub 1000 de locuri fie din cauza datei de desfasurare, riscul conform tabelului fiind oricum moderat/redus.

Daca aveti deja bilete achizitionate si acest spectacol va suferi vreo modificare, veti fi instiintat prin sms.

Documentul oficial poate fi consultat aici: Comunicat ISU

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.