Matrimoniale afis

Matrimoniale

De Lia Bugnar, regia Diana Lupescu


Distributia:
Ada Navrot, Crenguta Hariton, Lucian Ghimisi, Mihai Marinescu

 

1. Povestea este foarte actuala: Eva, o femeie foarte bogata, doreste sa se casatoreasca si apeleaza la un site de matrimoniale. Alege doi barbati, pe Tibi si Zaharia. Ei sunt invitati, in acelasi timp, la intalnire, pentru a li se da un test. Fiecare are moduri complet diferite de a o cuceri. Tibi este ofensiv, Zaharia pasiv si sensibil. Lucrurile se complica si adevarul este dezvaluit atunci cand apare, neinvitata Mira, sotia lui Tibi. Si cand Zaharia isi dezvaluie...identitatea. Constienta ca pretendentii sunt interesati de banii ei, Eva va fi uimita sa afle ca, ceea ce ii face sa lupte, sunt motive personale, situatii grave din prezent si din trecut.


2. „Eu cu cine mă mărit?“, se întreabă Eva din spectacolul „Matrimoniale“ şi tot ea oferă răspunsul! Piesa scrisă de Lia Bugnar şi regizată de Diana Lupescu vorbeşte despre tot felul de crize existenţiale: de identitate, de bani, de comunicare. Comedie de situaţie şi de limbaj, reconfortantă, aşa cum ne-a obişnuit deja Lia Bugnar, piesa este ancorată în realitatea cotidiană, pe doi piloni: dragoste şi putere. Vorbeşte despre puterea pe care o oferă bogăţia şi despre aflarea unor adevăruri dureroase, care nu se doresc a fi ştiute. Toate crizele din poveste ajută personajele să stabilească legături neaşteptate, să se cunoască, să se sensibilizeze şi să se umanizeze. In final, apare curcubeul speranţei şi păsări albastre zboară spre înaltul cerului...‟


3. Eva şi cei doi Don Juani Personajul principal al spectacolului este Eva, femeia bogată, care vrea să se mărite. Pentru a realiza acest lucru, dă un anunţ pe un site de matrimoniale, iar la finalul selecţiei rămân doi pretendenţi: Tibi şi Zaharia. „Sunt bogată şi vreau să mă mărit! Credeai că sunt bătrână şi urâtă? La câţi bani am, sfidez puţin răspunsul!“ Astfel, Lia Bugnar îşi construieşte povestea căsătoriei din interes în jurul acestor personaje şi creionează patru tipologii. Dar cum fiecare personaj luat în parte este el însuşi o poveste, în final, spectatorul va realiza că a fost martorul a patru poveşti, nu a uneia singure. Eva este Ada Navrot, femeia puternică şi bogată. Nobilă, distinsă şi superbă prin atitudine şi prin ţinuta pe care o poartă: o rochie albă, diafană. De altfel, piesa începe cu melodia din filmul „Naşul“, tocmai pentru a sublinia faptul că este un joc al puterii, care-şi aşteaptă concurenţii. Personajul interpretat de Lucian Ghimişi, Tibi, este întruchiparea băiatului de cartier, şmecheraş, cu preocupări alese – colecţionar de claxoane celebre, cu o carismă deosebită, care vrea să pară ceea ce nu este şi care mizează foarte mult pe farmecul personal. Opusul lui Tibi şi competitorul direct al acestuia este Zaharia, Mihai Marinescu. Acesta este lebădar – doctor veterinar de lebede, un pic timid şi frustrat, dar elegant în gesturi, efeminat şi mai deştept decât adversarul său. Senzaţia pe care o lasă toată această competiţie a celor doi este aceea de reality show.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2023. Toate drepturile rezervate.