Afis mama

Mama

de Florian Zeller

  • Traducerea: Bogdan Budeș
  • Regia: Cristi Juncu
  • Scenografia: Carmencita Brojboiu
  • Muzica originală: Cristina Juncu

Distribuția:

  • Mama (Anne) – Catrinel Dumitrescu
  • Tatăl (Pierre) – Sorin Cociș
  • Fiul (Nicolas) – Rareș Andrici/Vlad Bălan
  • Fata (Élodie) – Diana Roman/Alexandra Murăruș
  • Asistenți medicali (figurație) – Bogdan Chichea, Ciprian Udriște

Durata: 1h 40 min (fără pauză)O farsă neagră, cu mult umor de limbaj ce învăluie o dramă psihologică nuanțată, Mama este o poveste tulburătoare și intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecțiune. După o viață întreagă în care s-a dedicat familiei, Anne își dă seama că nimeni nu mai are nevoie de ea: fiul a plecat de acasă, iar soțul este mai mult absent. În acest mediu casnic pustiu, în care se simte copleșită de singurătate, Anne alunecă din ce în ce mai mult într-un univers în care se amestecă dorințe, dureri, temeri dintre cele mai ascunse, care fac uneori să se disipeze granița dintre realitate și ficțiune. Se întâmplă în concret sau în lumea interioară întâlnirile cu fiul, cu iubita acestuia, au loc acele conversații cu persoane reale sau cu plăsmuirile imaginației? Toate zbaterile interioare își găsesc liniștea în resemnarea înțeleaptă, în acceptarea pierderii, inclusiv a iubirii.
La Mère, producția originală în limba franceză, a fost prima oară reprezentată la Théâtre de Paris, la Paris, pe 4 noiembrie 2010.


Florian Zeller (n. 1979, Paris), dramaturg, romancier, scenarist, regizor de teatru și de film, a scris prima piesă de teatru când avea 18 ani, a câștigat, în 2004, Premiul Interallié pentru romanul Fascinația răului, a semnat scenariul pentru primul film regizat de el în 2020, Tatăl, adaptare după piesa omonimă scrisă de el, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman. Filmul a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, cu un total de șase nominalizări. A tradus, de asemenea, piese de Ibsen, Molière, von Horvath, Cehov și Yasmina Reza. Revista Times l-a numit „cel mai fascinant dramaturg al timpurilor noastre”.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.