PRIMA PAGINA»MAIA MORGENSTERN

Maia Morgenstern

Maia Morgenstern s-a nascut la data de 1 mai 1962 la Bucuresti in zodia taurului, ceea ce i-a conferit taria si incapatanarea specifica taurilor fara de care nu ar fi reusit. A fost maritata de doua ori si are trei copii care i-au facut viata mai frumoasa.

Debutul in cinematografie s-a produs in anul 1983, cu filmul Prea cald pentru luna mai, in regia Mariei Callas Dinescu. Numele sau, Morgenstern, in traducere libera inseamna "Steaua de dimineata", iar in germana e vorba de Luceafarul de dimineata, fapt care a contribuit mult la alegerea sa in rolul din "Patimile lui Hristos" - 2004 intrucat regizorul filmului, Mel Gibson, fiind un devotat romano-catolic, a luat si acest lucru in considerare pe langa originea ei.

Ceea ce i-a adus faima a fost filmul Balanta, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit si notorietatea internationala, actrita fiind astfel declarata "Steaua de maine", obtinand totodata si prestigioasa distinctie a Academiei Europene de Film - Premiul Felix.


Au urmat doi ani la Teatrul Evreiesc de Stat si, din 1990, cand a plecat de acolo, pana in prezent, a jucat la Teatrul National din Bucuresti. A jucat in numeroase filme romanesti si straine, fiind una dintre putinele actrite romance care a reusit sa patrunda in cinematografia straina.

 

Maia Morgenstern este in prezent directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.

© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.