Magnificul afis2

Magnificul

Ca urmare a deciziei Comitetului pentru Situații de Urgență, Teatrul Nottara își suspendă reprezentațiile programate până la comunicarea unei decizii privind reluarea activităților instituțiilor de spectacole.

 

de Mihai Inspirescu

A fi magnific într-o țară de magnifici

În România, paradoxurile se țin lanț! Suntem un popor creativ, talentat, dar predispus la exagerări (de viziune, de exprimare, de autocritică, dar și de supraapreciere)! La noi, drumul de la sublim la derizoriu este foarte scurt. Nu avem (prea multe...) complexe, ci numai certitudini! Asta e și bine, și rău! Modelele ne sunt trecătoare, pernicioase, cu sclipici și profund conjuncturale! O țară de potențiali Magnifici!

Despre o serie de lucruri, fenomene politice și mecanisme psihologice, tangente cu acest parcurs este vorba, teatral vorbind, și în această piesă. Mihai Ispirescu, unul dintre foarte puținii supraviețuitori (biologic și artistic) ai marii dramaturgii românești din deceniile 6,7 și partial 8 ale secolului trecut, un Prinț Levantin rătăcit într-o Europă corporatistă mă (și ne...) provoacă cu acest text să facem o ședință de terapie de grup, care să vizeze limitele suportabilității românului în fața unui Mondialism ademenitor.

O piesa aparent realistă, cu o punctuație clară, dar cu mize și mesaje subliminale ce depășesc conjunctura politică și socială. O lume urâtă, fără viitor, cumetrii, manipulări, confrerii, trădări și, deasupra tuturor,... Compromisul, ca regulă și rețetă infailibilă de supraviețuire. Comic, laolaltă cu tragic, absurd și grotesc, livresc deopotrivă cu burlesc și, dominant, virulență și sarcasm. O lume agresivă, cu sisteme de autoapărare verificate în timp.

Am bucuria și onoarea de a lucra într-un teatru, Nottara, puternic și profund creativ, o CASĂ a lui Mihai Ispirescu, cu un colectiv actoricesc exersat în spectacole cu cheie și cu doi alți artiști, un scenograf și un muzician, contemporani cu vremea lor!

MAGNIFICUL, un spectacol-interogație, o posibilă cheie de interpretare a ceea ce trăim noi, românii, Acum și Aici!

         Lucian Sabados, regizor

Figurație: Gheorghe Săbărel, Andrei Sabău

Regia: Lucian Sabados
Distribuția:

  • Herold Bănache (Magnificul) - Mihai Marinescu / Dan Bordeianu
  • Adelina Bănache - Isabela Neamțu
  • Fredi Paisie / Gigi Giolgău / Colonel Mircea Țopa - Alexandru Mike Gheorghiu
  • Ovi Boncu - Cristian Nicolaie
  • Tibi Albu - Alexandru Jitea
  • Teo Vancea - Sorin Cociş
  • Nicu Buză - Răzvan Bănică
  • Țuțu Vârlan - Filip Ristovski
  • Cici Smoleanu - Laura Anghel


Muzica: Alexandru Suciu
Scenografia: Vladimir Turturica

În urma restricțiilor impuse de ordinul 3146/1544/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, ocuparea locurilor în sală se va face în ordinea venirii. Numărul și locul de pe bilet nu vor corespunde cu așezarea în sală.

Mulțumim pentru înțelegere!

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.