Livada afis

Livada - Braila

adaptare după A.P. Cehov


Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

 

Echipa de producție:
Regia: Slava Sambriș
Scenografia: Răzvan Bordoș
Costume: Diana Nistor
Univers sonor: Dumitru Seretinean
Lighting design: Costi Baciu
Video design: Mihai Nistor

 

Distribuția:
Ranevskaya - Cristina Florea,
Lopahin – Alexandru Marin
Gaev – Răzvan Bănuț,
Varia – Clara Popadiuc
Trofimov – Iulian Burciu,
Ania – Diana Lazăr
Semionov Pișcik – Horia Butnaru,
Epihodov - Cosmin Panaite
Duniașa – Delu Lucaci,
Charlotta - Maria Teișanu
Iașa – Bogdan Amurăriței
Figurație - Mihai Ciobanu
Firs - Emil Coșeru – actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

 

Pornind de la textul „Livada de vișini”, semnat de remarcabilul dramaturg A.P. Cehov, cea mai recentă premieră a teatrului sucevean, LIVADA, este montată de regizorul Slava Sambriș, director artistic al Teatrului Republican „Luceafărul”, Chișinău.
De-a lungul carierei sale artistice, Slava Sambriş a montat piese de teatru atât pe diferite scene ale teatrelor din România, cât și în Republica Moldova. În perioada 2017-2019 a făcut masteratul la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale" din București, specializarea Regie teatru și, după cum spune chiar regizorul, aceasta a fost o experienţă care l-a marcat profund şi l-a propulsat şi mai mult în atenţia iubitorilor de teatru.


Spectacolul său pentru disertație este „Revizorul” de N. V. Gogol pentru care a lucrat cu profesorii coordonatori Ștefan Caragiu și Alexandru Ducu Darie, acesta din urmă fiind regizorul român care şi-a pus amprenta asupra carierei sale artistice, spune Slava Sambriş.


Dintre spectacolele realizate de Slava Sambriș menționăm: „Căsătoria” de N. V. Gogol la Teatrul Municipal „Bacovia„, Bacău, „Ubu Rege” de Alfred Jarry și „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mental” de Matei Vișniec la Teatrul Național „Eugène Ionesco” Chișinău, iar la Teatrul Republican „Luceafărul”, unde este și director artistic, spectacolele „Flori de mină” de Székely Csaba și „12 oameni furioși” de Reginald Rose.

 

În 2021 a montat piesa „Tata”, de Dumitru Matcovschi, un spectacol foarte apreciat la Chişinău, pentru care a obținut Premiul pentru “Cea mai bună regie” în cadrul Galei UNITEM, din Republica Moldova, și care se joacă și astăzi cu sala plină.

 


Creațiile regizorului Slava Sambriș sunt recunoscute prin numeroase premii și distincții, dintre care menționăm: Premiul Președintelui UNITEM pentru regia spectacolului „Veghe” de Morris Panych, montat la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, Chișinău, câștigător al Festivalului Tinerilor Regizori, Networking Talents de la Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova, cu spectacolul „Revizorul” de N. V. Gogol și Titlul onorific Maestru în Artă din 2022.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.