Liniste in culise

Liniste in culise

O comedie spumoasa, Liniste in culise! de Michael Frayn, in regia lui Alexandru Jitea, exceleaza atat prin comicul de situatie, cat si prin cel de limbaj, spunand povestea montarii unui spectacol care are toate premisele sa esueze in cel mai catastrofal si sublim mod cu putinta. Emotiile, melodrama, neintelegerile ce caracterizeaza dinamica dintre personaje fac ca adevaratul spectacol sa se desfasoare in culise, si nu pe scena, unde aduc dupa ei toate povestile din viata lor tumultuoasa. Urmarim trupa de actori din farsa imaginata de Michael Frayn de la efervescenta si entuziasmul repetitiilor de costume, pana la epuizarea psihologica dupa doua luni de turneu. O privire dulce-amara asupra vietii de actor, in care totul se traieste la intensitate maxima si in care realitatea se impleteste cu fictiunea in cel mai neasteptat mod, generand situatii de un umor debordant.

Premiera cu piesa Liniste in culise! a avut loc in 1982, la Londra, si, de atunci, a fost montata pe mii de scene din intreaga lume. A castigat Premiul Laurence Olivier pentru cea mai buna comedie, Premiul London Evening Standard pentru cea mai buna comedie. In 2013, intr-un top al pieselor preferate de britanici, Liniste in culise! a iesit pe locul al doilea, dupa History Boys de Alan Bennett si inaintea lui Hamlet.

 

Michael Frayn s-a nascut in Londra, in 1933. Si-a inceput cariera ca jurnalist, scriind pentru The Guardian si The Observer. A scris 11 romane, printre care Towards the End of the Morning, Headlong (care a intrat pe lista scurta a Premiului Booker) si Spies (castigator al Whitbread Novel Award), 17 piese de teatru (multe fiind recompensate cu premii prestigioase, precum Premiul Tony, Critics’ Circle Theatre Awards, pentru Copenhagen, Premiul Laurence Olivier pentru Liniste in culise! si Donkeys’ Years, Premiul Emmy International pentru First and Last), scenarii de film, a adaptat prima piesa a lui Cehov, Wild Honey, doua lucrari de filosofie, Constructions si The Human Touch; si o carte de memorii, My Father’s Fortune. Cea mai recenta carte a sa, Matchbox Theatre, o colectie de 30 de scurte lucrari comice, a fost pusa in scena de Hampstead Theatre in mai 2015.

 

Tradaptarea: Petre Bokor

Regia: Alexandru Jitea

Decorul: Stefan Caragiu

Costumele: Liliana Cenean

 

Distributia:

Dotty – Cerasela Iosifescu

Garry – Serban Gomoi

Brooke – Diana Roman

Freddie – Alexandru Mike Gheorghiu

Belinda – Luminita Erga

Selsdon – Sorin Cocis

Poppy – Raluca Gheorghiu

Lloyd – Mihai Marinescu

Tim – Rares Andrici

ALTE SPECTACOLE RECOMANDATE

© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.