Limite afisnou

Limite

Vă așteptăm marți, 28 septembrie, de la ora 20.00 – Sala Bujor Măcrin (Studio) - Teatrul "Maria Filotti" Brăila, la spectacolul LIMITE, un one-woman show comic cu Mihaela Rădescu, regia Radu Apostol, Centrul de Teatru Educațional Replika.


Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.


În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.
Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan.

 

Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.

 

Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.

 

Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.
”Limite nu este un spectacol didactic sau moralizator. Are multă emoţie, profunzime şi, mai ales, performanţă artistică. Este un punct de întâlnire a mai multor alegeri fericite şi, astfel, spune o poveste care ne apropie de înţelegerea unui prezent care de prea multe ori ne scapă printre degete.” (Alina Epîngeac, Yorick)

 

”Ingenioasă e punerea în scenă a textului de către regizorul Radu Apostol care propune un … one women-show susținut admirabil de actrița Mihaela Rădescu.” (Ileana Lucaciu, blogul Spectator)
„Complexitatea dramaturgică şi dramatică a întregului construct performativ este susţinută prin dexteritatea interpretării, una dintre cele mai bune performanţe actoriceşti ale Mihaelei Rădescu.” (Oana Stoica, Dilema Veche)

 

”Spectacolul ar trebui văzut și revăzut de cât mai mulți profesori, elevi și părinți, pentru că el reprezintă un exercițiu puternic de conștientizare a limitelor de ordin uman care perturbă sau împiedică manifestarea a ceea ce ar trebui să însemne normalitatea sistemului educațional din România.” (Gina Șerbănescu, Revista Cultura)

 

”Limite, creat de Radu Apostol şi Mihaela Michailov tot la Replika - o reprezentare a conservatorismului, ipocriziei, corupţiei, incompetenţei, a sistemului de pile şi relaţii care afectează şcoala, ilustrate printr-un caz real ficţionalizat. Este o abordare lucidă şi fără părtinire a eşecului sistemului de educaţie, pentru care, deşi nu e nimeni vinovat absolut, suntem cu toţii responsabili. Mihaela Rădescu face un tur de forţă în care joacă toate personajele, traversând diverse vârste şi genuri. E o demonstrație de îndemânare şi echilibru, care pendulează între structuri umane asemănătoare, cărora le reliefează cu subtilitate diferenţele. ” (Oana Stoica, Scena9)

Durata spectacolului    1 h 15 minute
Limita de vârstă    14+

  • Autor -    Mihaela Michailov, Radu Apostol
  • Versuri -    Bobi Dumitraș (Fără Zahăr)
  • Regia & lighting design-    Radu Apostol
  • Scenografia-    Gabi Albu
  • Muzica&spațiul sonor-    Alex Bălă
  • Video-    Elena Găgeanu
  • Distribuţia -    Mihaela Rădescu

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.