Leonce lena afis

Leonce si Lena

Leonce si Lena
dupa Georg Büchner

traducerea: Nina Cassian
regia: Eugen Gyemant
scenografia: Maria Nicola
costume: Baden 11 si Narman
cu: Dana Rogoz, Andrei Seusan, Lucian Iftime, Ionut Grama, Bogdan Cotlet si Eduard Cirlan


Printul Leonce si-a pierdut orice motivatie pentru a mai juca rolul in care a fost distribuit. Nu vrea sa se mai prefaca, nu vrea sa mai contribuie la iluzia ca lumea in care traieste nu este un grajd condus de un bufon, nu vrea sa mai consume impreuna cu toti ceilalti acelasi romantism golit de spirit sau originalitate si, mai ales, nu vrea sa se casatoreasca cu Printesa Lena, pe care nu a vazut-o niciodata.


Asa ca, impreuna cu noul sau valet cersetor Valerio, fuge in lume, numai pentru a descoperi ca lumea nu este decât o repetare la nesfârsit a aceluiasi loc din care a fugit. Dar pentru ca romantismul este ca o râie, intâmplarea face ca si Printesa Lena sa fuga de aceeasi casatorie, in aceeasi pustietate in care a fugit si Leonce, iar cei doi se indragostesc si uita imediat toate tiradele pe care le-au tinut contra iubirii, fara sa stie ca au intâlnit tocmai persoana de care fugeau.


Abia dupa ce se casatoresc descopera ca n-au facut decât sa execute ca niste marionete un plan parca dinainte stabilit. Si treziti in felul asta la realitate, ramân intrebarile – exista posibilitatea de a avea cu adevarat decizii proprii? Ce facem dupa ce se risipesc iluziile? Si cum de a scris Büchner in 1836 ceva atât de modern si de absurd despre absurditatea existentei noastre?

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.