Leonce lena deva afis

Leonce si Lena

Leonce si Lena
dupa Georg Büchner
Productie a Teatrului de Stat Oradea

Text in romaneste de Nina si Iosif Cassian,
Regia: Mihai Maniutiu
Scenariul: Mihai Maniutiu si Ada Milea
Muzica originala: Ada Milea
Scenografia: Adrian Damian
Coregrafia: Vava Stefanescu
Light design: Lucian Moga
Asistent muzica si text: Anca Hanu
Distributie: Valerio - Richard Balint, Leonce-  Eugen Neag, Lena -Alina Leonte, Regele Peter- Emil Sauciuc,  Prezidentul curtii- Daniel Vulcu , Rosette/Guvernante -Adela Lazar, Angela Tanko, Georgia Caprarin, Consiliul curtii- Razvan Vicoveanu, Pavel Sirghi, Alin Stanciu, George Dometi
Orchestra: Andrian Locovei (acordeon), Florian Chelu (chitara bass), Alexandru Szuz  (tobe), Richard Balint (chitara)


Textul lui Georg Büchner, LEONCE SI LENA, spune povestea a doi printi, printul Leonce din Regatul Popo si printesa Lena din Regatul Pipi. Casatoria aranjata dintre cei doi urmeaza sa aiba loc iar ambii decid in mod separat sa scape de acest aranjament. Totusi, nu reusesc sa fuga unul de celalalt, intalnindu-se intamplator fara sa se recunoasca si indragostindu-se. Cei doi decid sa le joace o farsa parintilor si se intorc in Regatul Popo  pentru a se casatori. Costumati in ei  insisi, realizeaza ca, de fapt, soarta le-a luat-o inainte si ca au indeplinit chiar dorinta parintilor lor.


Aceasta poveste complexa despre putere si obedienta, iubire si politica, pusa in scena de Teatrul Regina Maria, marcheaza 200 de ani de la nasterea autorului, Georg Büchner. Este un spectacol muzical cu melodii interpretate live de catre o mini-orchestra; toate personajele din Regatele Popo, respectiv Pipi canta si danseaza pe ritmurile muzicii originale, rodul talentatei artiste Ada Milea; echipa de creatie a spectacolului este una de exceptie: regia si scenariul poarta semnatura lui Mihai Maniutiu, coregrafia este realizata de Vava Stefanescu iar de decoruri si costume s-a ocupat Adrian Damian.

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2018. Toate drepturile rezervate.