La doi pasi

La doi pasi de Mullingar

de John Patrick Shanley

Zilele însorite nu trebuie irosite, pentru că nu sunt multe, crede Rosemary, protagonista spectacolului nostru. Așa că îl invită pe Anthony, personajul masculin principal, la o plimbare. Deși cred, ca și Rosemary, că trebuie să ne bucurăm de zilele senine, eu, regizorul spectacolului nostru, n-am să vă invit la o plimbare, ci  la teatru. Pentru că povești de dragoste, precum cea dintre Anthony și Rosemary, nu sunt multe.

Cristi Juncu
 

Povestea se petrece în Irlanda zilelor noastre, în satul Killukan, aflat la 15 kilometri de Mullingar; un loc prozaic, care nu este celebru pentru nimic. Se află chiar la doi pași de viață.  

Tony este un bătrân în jur de șaptezeci de ani, care trăiește cu fiul său, Anthony, trecut de patruzeci de ani, iar în vecinătatea lor viețuiesc Aiofe şi fiica sa, Rosemary.

Ca orice poveste irlandeză adevărată, un fir epic se leagă de problema moștenirii proprietăților, după moartea părinților. Rosemary este sfâșiată între iubirea pe care i-o poartă lui Anthony și disperarea existențială care o macină. El este stângaci, rupt de toate, și nu știe nimic despre sentimentele ei. Într-un final, personajele reușesc să vorbească de lucrurile cu adevărat importante.

„Viața își apără secretele, iar binele care țîșnește din beznă e cel mai însemnat dintre ele" – spunea autorul, într-un eseu publicat în New York Times în 2013.

Premiera piesei a avut loc pe Broadway în Manhattan Theatre Club, în ianuarie 2014.
 

Regia: Cristi Juncu


Distribuția:

  • Anthony Reilly - Andi Vasluianu
  • Rosemary Muldoon - Cerasela Iosifescu
  • Tony Reilly - Ion Haiduc
  • Aoife Muldoon - Victoria Cociaş


Scenografia: Carmencita Brojboiu
Traducerea: Bogdan BudeşSala George Constantin

 

 

BILETE DISPONIBILE
Vineri, 26 Aprilie 2024, ora 19:30Teatrul Nottara, Blvd. Gen. Gheorghe Magheru 20, BucurestiBILETE EPUIZATE
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.