Jazz 2023 afis

Jazz in the city Vlll

Sâmbătă, 23 septembrie, ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” redeschide seria Jazz In The City - Remembering Ella, aducând în cea de a VIII-a ediție artiști de marcă ai genului: interpreta Ruxandra Zamfir, saxofonistul Mihai Iordache și pianistul Albert Tajti.    

 

Remembering Ella este un proiect muzical imaginat de interpreta Ruxandra Zamfir, care propune o călătorie în lumea sonoră a jazz-ului american interbelic. Concertul de sâmbătă, aduce în fața publicului gălățean un program special, alcătuit din paisprezece cântece cunoscute de jazz standard și blues, dintre care le amintim pe I Get A Kick Out Of You, It Ain’t Necessarily So  sau Comes Love.

 

Ruxandra Zamfir este cântăreață de jazz și blues, cu o activitate concertistică bogată. Ea a absolvit mai întâi Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din  București, pentru ca apoi să aleagă „calea” muzicii. Ea a studiat astfel la Universitatea Națională de Muzică București, obținând în anul 2013 titlul de doctor. În activitatea ei profesională, a colaborat cu muzicieni importanți, precum Lucian Ban, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache sau Emil Bîzgă. Ruxandra Zamfir are la activ și două producții discografice – Being Green (Green Records, 2007) și Wild At Heart (Fiver House Records, 2016).

 

Mihai Iordache este un cunoscut saxofonist și compozitor de jazz, a cărui carieră a început în anul 1991, într-un trio alături de contrabasistul Pedro Negrescu și bateristul Lucian Maxim. În activitatea sa ulterioară, el a colaborat cu mulți muzicieni prestigioși, dintre care îi amintim pe pianistul Lucian Ban (liderul fomației Jazz Unit), pianistul Harry Tavitian, contrabasistul Vlaicu Golcea, chitaristul Sorin Romanescu, cât și pe cântărețele Marta Hristea, Ana-Cristina Leonte, Alina Botei și Suzana Lașcu. În tot acest timp, Mihai Iordache a lansat șase albume, editate la propria casă de discuri Fiver House Records: One Life Left (2012), Garden Beast (2013), Two Hours in June (2016), Organic natural (2017), Suita Titan (2019) și Zeuții (2022). El a colaborat la realizarea albumului Ruxandrei Zamfir Wild At Heart, pe care l-a și produs. 

 

Compozitor și pianist de jazz, Albert Tajti se află pe scenele festivalurilor de jazz românești și ale evenimentelor culturale de peste 10 ani, dezvoltând colaborări de succes cu unii dintre cei mai mari muzicieni și interpreți. Interesul său pentru muzica nouă și sound- uri noi l-au condus spre a-și îndrepta atenția și eforturile spre o gamă largă de genuri muzicale în colaborările sale: funk, afrobeat, electro și hip hop, alături de Jam Community Norzeatic. Dincolo de proiectele multiple în care se implică, își dezvoltă propria lui colecție de compoziții pentru cel mai nou proiect personal, TajNic Trio, creat împreună cu toboșarul Iulian Nicolau și basistul Florian Nicolau, un trio de jazz contemporan în care se explorează cu drag improvizația și compozițiile spontane.

Așadar, în această sâmbătă, publicul este așteptat cu drag de cei trei artiști pentru o seară de jazz de neuitat.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.