Jazz at the castle afis

Jazz at the Castle - Sorina Rotaru Trio

Jazz at the Zabola Estate, Mikes Castle – Sorina Rotaru Trio

 

Seria de evenimente muzicale, organizate sub egida conceptului ”Oamenii Inspiră”, continuă, pe 6 aprilie, de la ora 18:00, cu un concert de jazz, în salonul domeniului Mikes, ”Zabola Estate”, situat în județul Covasna.

 

Interpreta de jazz, Sorina Rotaru a susținut, în noiembrie 2023, două concerte extraordinare la Paris, cu prilejul celei de-a 42-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO. Concertele au avut loc la Palatul Béhague, respectiv, în sala mare a sediului UNESCO, unde interpreta a fost acompaniată de pianistul Cătălin Răducanu.

 

Pe 6 aprilie, Sorina Rotaru, acompaniată de pianistul Alexandru Olteanu și basistul Adrian Flautist, aduc la Zăbala atmosfera glamour, fermecătoare din perioada Old Hollywood-ului strălucitor, printr-o selecție de teme de Jazz, cuprinse în The Great American Song Book, și de ritmuri efervescente Bossa Nova, reorchestrate prin reunirea viziunilor vintage și contemporană.

 

Ansamblul adună împreună muzicieni care împart codul nescris al limbajului de jazz, rezultând o muzică ancorată în tradiție și deschisă spre inovație, spre explorare. Proiectul abordează diferitele curente ale jazz-ului, cu o subiectivitate cultivată, în care delimitările dintre stiluri, și curajul de a personaliza, sunt în armonie.

 

Chemarea Sorinei către lumea muzicii a venit în mod natural și intuitiv, dintr-o dragoste inerentă pentru artă, frumusețe și oameni. La scurt timp după absolvire, a plecat într-o călătorie sabatică care a purtat-o prin piețele boeme din Franța, străzile pitorești din Granada și localurile vibrante din Berlin. În Berlin a experimentat pentru prima dată un jam session, un eveniment care a transformat-o emoțional, chimic și spiritual. Energia muzicienilor, interacțiunea lor și sentimentele pe care le transmiteau publicului au făcut-o să se îndrăgostească ireversibil de muzică și de puterea ei de transformare.

 

La întoarcerea în România, a petrecut zile întregi ascultând muzică jazz, adâncindu-se în sentimentele și pasiunile transmise de cântecele unor mari muzicieni precum Sarah Vaughan, Duke Ellington și Chet Baker. După o perioadă de studiu individual intensiv, Sorina a început un program de masterat la Universitatea Națională de Muzică în 2015, sub îndrumarea renumitului pianist și compozitor Mircea Tiberian. La sfârșitul aceluiași an, a debutat la Green Hours, cântând alături de pianistul Alexandru Olteanu și saxofonistul Cătălin Milea.

 

Reprezentantă de excepție a tinerei generații de cântăreți români de jazz, Sorina Rotaru se prezintă: “Am urcat pe trepte, am urcat pe stâncă, am urcat pe renunțări și pe trupuri blânde, am urcat pe versuri și am urcat pe frunze, am urcat pe tocuri și desculță am urcat pe ape. Am urcat până la timpul acela care se numește Acum. M-am oprit. Am privit în urmă cum toată vâltoarea de emoții, de trăiri, de pași timizi, strălucitori, miraculoși s-au desfăcut, s-au preschimbat în aripi, iar aripile au devenit muzică. Suntem acum și aici, cu toții, iubind.

 

"Open Your Wings", primul album al Sorinei, format din nouă piese emblematice ale unor compozitori precum Cole Porter, George Gershwin, Jimmy McHugh, a fost lansat în vara anului 2022. Evenimentul a avut loc la Teatrul Elisabeta, cu sala plină, emoție și entuziasm, alături de Alexandru Olteanu (pian), Andrea Caruso (contrabas), Iulian Nicolau (tobe), Sebastian Burneci (trompetă) și Cătălin Milea (saxofon). Cu piese precum "On the Sunny Side of the Street", "For All We Know" și "Some Other Time" interpretate cu sensibilitate , "Open Your Wings" poartă publicul într-o călătorie fascinantă prin istoria muzicii jazz, evocând o atmosferă încântătoare și vibrantă.

 

De la debutul său, Sorina Rotaru a participat la numeroase evenimente, concerte și festivaluri, atât în cadru privat și intim, cât și pe scenele teatrelor și sălilor de concerte din România. Printre cele mai importante realizări ale sale se numără colaborările ca interpretă vocală în musicalul Tarot Tales la Teatrul Dramaturgilor Români între 2017 și 2019, în musicalurile Love Songs Actually și Un*foruntately the Show Must Go On, sub îndrumarea lui Mircea Tiberian și concertele cu orchestre în cadrul evenimentului Sophisticated Ladies alături de Bucharest Jazz Orchestra. În plus, a participat la concerte la Opera Națională, Filarmonica Brașov, Filarmonica Sibiu, Palatul Bragadiru, Teatrul Elisabeta și la festivaluri de jazz de renume, precum: Festivalul Internațional de Jazz Johnny Răducanu în 2018 și 2021, BrickLane Jazz Festival (2018), Tam Tam Festival în 2021 & 2022, Jazz & Blues Festival (2022), Bucharest International Poetry Festival în 2019 și 2022.Împinsă de dorința de a crea experiențe extraordinare, deopotrivă calde și profunde.

 

Proiectul Human Song, dezvoltat de Sorina este un concept unic, care transformă poveștile de viață ale oamenilor în piese muzicale. Compozițiile muzicale inedite sunt oferite sub formă de înregistrări audio, iar partitura muzicală este frumos încadrată ca o operă de artă. Create cu conștientizare, deschidere către vulnerabilitate și empatie, portretele muzicale și versurile scrise de Sorina dezvăluie poveștile într-un mod personal, plin de emoție și introspecție creativă, făcându-le cadouri de o valoare inestimabilă pentru oamenii cu o sensibilitate aparte, iubitori de artă și frumos.

           

Prin seria de evenimente muzicale, ne propunem să punem în valoare artiști din diferite sfere muzicale, datorită diversității și multiculturalității, de care să beneficieze publicul participant.

 

Scopul fundamental al conceptului este de a conferii regiunii o valoare culturală bogată, care se rasfrânge în mod constructiv într-o valoare economică, de care să beneficieze părțile implicate din regiune. Pe de altă parte, printre obiective se numără și descoperirea tinerilor artiști și sprijinirea acestora prin promovare, implicare și oportunități curente și viitoare de a participa la astfel de evenimente, precum și chimbul de experiență dintre artiști,

 

Vă reamintim faptul că accesul copiilor sub 14 ani, însoțiți, este gratuit, în limita locurilor disponibile. Vă invităm să profitați de această oportunitate și să ne contactați pentru rezervarea locurilor pentru copii, prin sms la telefon: 0769066820.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.