Jazz afis

Jazz at Bran Castle 2022

Pe trei scene, in locatii de vis, vor avea loc nu mai putin de 10 concerte ce vor reuni nume de top ale scenei romanesti si straine. Artisti din 7 tari vor sustine recitaluri ce ne vor plimba prin lumea jazzului nordic, britanic, italian, sud-american si romanesc. Vom avea parte de proiecte noi, cu numeroase influente din sfera nu-jazz, experimental, fusion, rock.

 

Nici jazz-ul romanesc nu a fost uitat: doua dintre cele mai bune grupuri si-au anuntat prezenta. Pentru ca dorim sa contribuim la promovarea muzicii jazz autohtone, accesul la cele doua concerte ce vor avea loc in mirificul ROYAL PARK al Castelului Bran va fi gratuit!

 

Grupul care va deschide prima seara de festival este CARLOS FISCHER BAND, din indepartata Bolivie. Compozitiile prezentate sunt incarcate de emotii si povesti muzicale ce ne aduc aproape spiritul Americii de Sud.

 

Cea de-a doua trupa a serii este OMAR SOSA & ERNESTTICO DUO. Cei doi isi vor uni fortele pentru a sustine un regal de muzica, cu puternice influente afro-cubaneze.

 

Ziua de sambata va incepe in decorul plin de spiritualitate al Bisericii Evanghelice din Rasnov. Nimic mai potrivit aici ca MATHIAS EICK QUARTET. Norvegia isi trimite unul dintre cei mai versatili trompetisti in a carui muzica descoperim o parte din melancolia nordului.

 

Tot norvegienii vor deschide seara, pe scena Castelului Bran. HELGE LIEN TRIO propun un concert cu multe influente ale culturii scandinave combinate cu elemente comune muzicii clasice. Ei aduc compozitii pline de forta, melancolie si echilibru.

 

Al doilea grup, tot norvegian, este condus de acelasi MATHIAS EICK, de data asta in format de quintet. MATHIAS EICK QUINTET ne vor delecta cu o serie de compozitii ce imbina o mare varietate de stiluri prinse intr-un buchet unitar, construit parca sa satisfaca pretentiile celor mai rafinati si pretentiosi ascultatori.

 

Seara se va incheia cu un concert fabulos, sustinut de HENRY SPANCER & JUNCTURE din Marea Britanie. Jazzul, rockul si minimalismul se combina dand nastere unor piese de energie intensa, cu momente lirice, evocatoare.

 

Prima trupa romaneasca ce va incanta publicul in ROYAL PARK va fi CORINA SIRGHI QUARTET. Cei cinci ne promit ca vor aduce pe scena: “Pentru toti cei care au iubit,(...) un mic indemn la a mai iubi o data, si inca o data, iar toate melodiile care vor alcatui repertoriul de dragoste, dor si tristete, aceste citeva elemente care ne fac sa simtim ca traim cu adevarat, va vor purta ceva mai departe de lumea asta...”

 

Cel de-al doilea grup romanesc este STEFAN STOIANOVICI TRIO. Ei ne vor prezenta o muzica definita in mod special prin caracterul sau organic, modern, ramanand insa fidela traditiei jazzului si a muzicii occidentale in general. Concertul va avea loc duminica, in ROYAL PARK.

 

Duminica, in prag de seara, va urca pe scena un grup care nu are nevoie de prezentare: DANIELE DI BONAVENTURA TRIO. Distinsul bandoneonist ne va trimite intr-o calatorie muzicala pe tarmurile Marii Mediteraniene, calatorie plina de inedite si unice surprize muzicale.

 


Festivalul va fi incheiat de bine-cunoscuta trupa suedezo-norvegiana - RYMDEN.Trioul, la fiecare aparitie, a reusit sa ridice publicul in picioare. Posesori ai unei dinamici aparte, atenti la fiecare detaliu sonor, combina in mod genial cele trei instrumente: pian, contrabass si tobe.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.