Iulia hasdeu afis

Iulia Hasdeu. Mesaje de dincolo

Spectacol multimedia cu Claudia Motea

Spectacolul captează fabuloasa viață a Iuliei Hasdeu, din perspectiva sufletului ei eliberat.

 

Publicul va avea șansa de a se întâlni cu un destin de excepție: tânăra care la doar unsprezece ani absolvea Colegiul Sfântul Sava și Conservatorul, iar la șaisprezece ani era deja studentă la Sorbona, scria versuri, teatru și roman și, în același timp, avea aceleași aspirații și dorințe ca adolescenții de azi.

 

Iulia Hasdeu a fost un copil  supradotat, spiritual și intelectual, care avea presimțirea nemuririi și, deopotrivă a trecerii ei scurte prin această viață, în timp ce părinții ei își puneau mari speranțe că va deveni una din gloriile cele mai pure ale României. Moartea ei prematură, la mai puțin de nouăsprezece ani, a fost o mare cumpănă pentru părinții ei și o mare decepție, cu care nu s-au împăcat toată viața. Asta l-a determinat pe tatăl ei, savantul filolog și istoric Bogdan Petriceicu Hasdeu, să o invoce, ani la rând, prin tehnici spiritiste, în ciuda mesajului ei tainic, din lumea de dincolo:

„Sunt fericită. Te iubesc. Ne vom revedea. Asta ar trebui să îți fie de ajuns.”

 

Închis într-un trup de copilă, sufletul ei matur se descătușează și vine la întâlnirea cu noi, pentru a ne dezvălui un crâmpei din tainele vieții și ale morții.

 

Scenariul: Radu Aldulescu

Regia și selecția muzicală: Alina Hiristea

Concept video: Ciprian Duică

Avanpremiera spectacolului Iulia Hasdeu. Mesaje de dincolo va avea loc joi, 11 aprilie, la 19.00, la Teatrul Coquette.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.