Ingrijitorul unteatru afis

Ingrijitorul

de Harold Pinter


Singuraticul Aston (Andrei Seusan) il salveaza pe Davies, un om al strazilor (Liviu Pintileasa), dintr-o altercatie si il adaposteste la el acasa. Primul are nevoie de un prieten, celalalt – de un camin. Davies se acomodeaza rapid in casa protectorului sau si, treptat, incepe chiar sa aiba pretentii. Dar noul sau statut este rasturnat de aparitia lui Mick (Ionut Grama), fratele lui Aston, care are propriile planuri pentru nou chirias. Incetul cu incetul, intre cei trei se contureaza o dinamica de dependenta si respingere care va da peste cap caminul celor doi frati.


Radu Iacoban propune o lume post-apocaliptica fascinanta, sumbra, incarcata de atmosfera. O „casa bantuita” inghetata intr-un timp trecut, populata de personaje excentrice, pline de umor, care isi proiecteaza cu entuziasm sperantele intr-un viitor ce nu se mai arata.


Lumea imaginata de Pinter in “Ingrijitorul” este sumbra, dar in mod paradoxal, personajele sale respira pe alocuri un aer tare tembel care te imbie sa citesti piesa ca pe o comedie. Imbinarea voita de cadru si situatie realista, presarat cu tuse absurde imaginata intr-o camera de copii decrepita in care personajele nu isi gasesc confortul, releva spectatorului un adapost al fricii si al alinearii. Speranta e inlocuita de nostalgie, iar umanitatea, prezenta in doze mici, incearca cu greu sa se recompuna prin reactiile mecanice ale celor trei personaje. Trecutul doare, prezentul alimenteaza frica, iar viitorul pare imposibil. Si, cu toate astea, atat nevoia, cat si grija fata de celalalt, exista.” – Radu Iacoban


[ comedie neagra / drama ]
(!) Spectacol nerecomandat personaelor sub 14 ani

 

Regia: Radu Iacoban
Scenografia: Ana Ularu
Cu: Andrei Seusan, Ionut Grama, Liviu Pintileasa

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.