Festivalul baletului rusesc afis2

Festivalul Baletului Rusesc la Bucuresti

În perioada 25-27 noiembrie, la Sala Palatului din București, va avea loc Festivalul Baletului Rusesc, un eveniment de excepție pentru iubitorii de balet din România.

Programul celor 3 zile de spectacole este următorul: Luni, 25 noiembrie-Spărgătorul de Nuci; Marți, 26 noiembrie-Giselle; Miercuri, 27 noiembrie-Lacul Lebedelor.

Inițial producătorul Festivalului a anunțat ca prim soliști pe balerinii de la Teatrul de Balet al Palatului Kremlin din Moscova, Ekaterina Pervushina și Maxim Afanasyev. O accidentare mai vecehe l-a făcut pe Afanasyev să abandoneze proiectul astfel că organizatorii ruși ai spectacolului au înlocuit cuplul de prim soliști de la The Kremlin Ballet Theatre cu un cuplu de balerini cel puțin la fel de valoros de la    Teatrul Stanislavsky și Nemirovich-Dancenko din Moscova format din Zhanna  Gubanova și Alexey Lyubimov. The Kremlin Palace Ballet Theater va fi re-prezentat pe scenă, la Festivalul de la București, de către  Ksenia Khabinets.

Ksenia Khabinets este solist principal la The Kremlin Palace Ballet Theater din           Moscova. În anul 2012 a fost admisă la Academia de Stat din Moscova și a fost primită în trupa teatrului  Kremlin Palace unde încă din primul an a început să inter-preteze repertoriul solo. În anul 2015 a absolvit cu onoruri  Academia de Stat de coregrafie iar în anul 2016 a participat la Festivalul Internațional “Rudolf Nureyev” unde a obținut  Premiu I al competiției  pentru balerini și coregrafi. Profesorul-tutore al Kseniei este  actrita de onoare a Rusiei, Zhanna Bogoroditskaya.

Zhanna Gubanova este prim solist al Teatrului Stanislavsky și Nemirovich-Dancenko din Moscova. A absolvit Kiev State Ballet School în anul 2014 iar din 2016 dansează la Teatrul Stanislavsky din Moscova. A fost remarcată încă din 2013 când a câștigat Medalia de Aur la renumitul festival studențeasc Mikhailovsky Theater și este considerată una dintre cele mai valoroase balerine din noua gen-erație.

Alexey Lyubimov este balerin principal al Teatrului Stanislavsky și Nemirovich-Dancenko. A absolvit prestigioasa Perm State Ballet School în 1999 iar un an mai târziu s-a alăturat teatrului din Moscova. De atunci dansează rolurile principale din repertoriul teatrului și este nelipsit din turneele internaționale. Este unul dintre    coechipierii și partenerii de scenă ai celebrului balerin Sergei Polunin, alături de care a participat la numeroase turnee.  Anul acesta, drept recunoaștere a activității sale artistice, a fost înnobilat ca Artist de Onoare al Federației Ruse.

Printre vedetele care vor participa la Festivalul de la București se mai află și Polina Filippova, solist  principal la renumitul Teatru Academic de Operă și Balet din Samara iar corpul de balet este format din 30 de balerini de la Russian State Ballet Theater.

Coregraful coordonator al  festivalului este  Zinaida Baturin, solist și coregraf al The Kremlin Palace Ballet Theater iar regia și producția festivalului sunt asigur-ate de regizorul și coregraful Sergey Baturin de la Russian Media  Ballet Theater din Moscova.

Compania RMBT este cunoscută la nivel mondial pentru brevetarea și utilizarea decorururilor 3D de teatru și balet. În turneele internaționale organizate de Sergey Baturin au dansat în ultimii ani cele mai mari nume ale baletului rusesc. Decorurile sunt create prin sisteme multimedia de panouri video, producând o experiență unică spectatorilor, experiență pe care o vor putea trăi acum și spectatorii români care vor participa la Festivalul Baletului Rusesc de la Sala Palatului.

Teatrul Stanislavsky și Nemirovich-Dancenko a fost fondat în 1941 prin fuziunea Teatrului de Operă Stanislavsky (înființat în 1918 ca Opera Studio al Teatrului Balshoi din Moscova) cu Teatrul Muzical Nemirovich-Dancenko (înființat în 1919 sub denumirea de Studio al Teatrului Moscova Art). Compania de balet a fost înfi-ințată de către Victorina Kriger, celebra balerină a Teatrului Bolshoi, în anul 1929 sub numele de Moscova Art Ballet, parte a teatrului Nemirovich-Dancenko. În prezent Teatrul SND este al doilea mare teatru după Balshoi și este administrat de Direcția de Cultură a Primăriei din Moscova.

The Kremlin Palace Ballet Theater a fost fondat în urmă cu douăzeci de ani pe scena cunoscutului Palat al Kremlinului și de atunci este componenta integrantă a realizărilor creative care definesc contribuția la istoria artei rusești. Această trupă a fost creată la inițiativa directorului Palatului Congreselor din acea vreme Pavel    Nilov și a celebrului maestru de balet, Artist Național al Federației Ruse, Andrey Petrov, care este directorul artistic în toți acești ani.

Spectacolele se vor juca la Sala Palatului în regim “sală mică” pentru o calitate ridicată a vizionării. Prețurile sunt cuprinse între 150 lei și 250 lei biletul iar abonamentul pentru cele 3 zile va fi cuprins între 360 lei și 600 lei.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.