Dineu afis 2022

Dineu cu prosti - Brasov

O piesa pe gustul tuturor, o comedie extrem de savuroasa cu un dialog natural si cu o distributie perfecta. Un must see pe care il puteti revedea oricand.


Vreti sa va distrati, sa uitati de griji, sa va amuzati, vreti sa radeti, si iar sa radeti, atunci mergeti in curand sa vedeti aceasta comedie savuroasa, bine construita, vie, alerta, eficace, cu o distributie perfecta...
O piesa de neuitat...       

 

Cumpara online bilete la spectacolul de teatru Dineu cu Prosti - la Teatrul Sica Alexandrescu, Brasov

 

Dincolo de situatiile ce provoaca rasul, de dialogurile explozive si de miscarile comice, piesei nu-i lipseste consistenta psihologica...
Un spectacol pe gustul tuturor...


Titlul piesei lui Francis Veber e limpede ca „buna ziua", dialogul nu intra in zone intunecate, scriitura e extrem de naturala. Tot respectul pentru mecanica rasului pusa-n functiune de Francis Veber. Piesa e o constructie care „merge ca unsa", gagul isi regaseste adevarata conditie, apare exact in clipa in care-l astepti...


Francis Veber are marele talent de a scrie niste fabule bine impanate cu lovituri de teatru. Rasul provocat de acest vodevil este imposibil de oprit.


Francis Veber


Regizor, dramaturg si scenarist francez, a debutat cu comedii de genul farsa in anii '70. Fiu al unui cuplu de scriitori, in a carui „filiera" ii regasim pe celebrii Tristan Bernard si Pierre-Gilles Veber (autorul filmului Fanfan La Tulipe), si pe Catherine Veber, Francis Veber a lucrat ca jurnalist, dedicandu-se apoi cu pasiune scenariilor pentru comedii. Primul succes important, filmul cunoscut si de publicul nostru, Le Grand Blond Avec Une Chaussure Noire / Marele blond, cu Pierre Richard.(1972).


A colaborat cu regizorul Edouard Molinaro, pentru L'Emmerdeur (1973) in care i-am vazut pe Jacques Brel si Lino Ventura. Cu acelasi succes i se joaca, in acelasi an, Le Magnifique, cu Jean Paul Belmondo.


I se datoreaza marele succes al filmului La Cage Aux Folles (cu Ugo Tognazzi si Michel Serrault), care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.


Debutul lui ca regizor s-a consemnat in 1976 cu comedia-drama Le Jouet, pentru care a scris si scenariul. Filmul despre un baiat care ii da tatalui sau o lectie de viata cumparindu-si o jucarie-om a fost adaptat in Statele Unite sub numele The Toy.


Un alt film, Les Fugitifs, a fost de asemenea adaptat in America, dar, de aceasta data, Francis Veber l-a regizat el insusi.


Veber a lucrat pe ambele tarmuri ale Atlanticului ca scenarist si regizor. In 1998, a avut un mare succes international cu Le Diner de Cons / The Dinner Game / Dineu cu prosti. Pentru acest film, vizionat de peste noua milioane de francezi, realizat dupa comedia scrisa de el in 1993, Veber a fost nominalizat la premiul César pentru cel mai bun regizor si a primit acest prestigios premiu pentru categoria cel mai bun scenariu. Jacques Villeret (interpretul lui François Pignon) a primit premiul pentru cel mai bun actor, iar Daniel Prévost, premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar.


Creatiile lui, in care cruzimea se impleteste cu blandetea, se bucura de un mare succes de public. Veber stapaneste arta de a dibui personaje simple, dar pline de contradictii, care ne seamana atat de bine cand el le adauga acea tusa de candoare, de naivitate, de stangacie, pe care le face sa evolueze in situatii dificile, creand astfel comicul de situatie de care spectatorii nu se mai satura...


Distributie:


HORATIU MALAELE, MIRCEA RUSU , MEDEEA MARINESCU/ AYLIN CADAR ,ALEXANDRU BINDEA/OVIDIU CUNCEA , COSTINA CHEYROUZE / TEODORA MARES , DORIN ANDONE, ALEXANDRU GEORGESCU


Regia: Ion Caramitru
Scenografia: Florilena Popescu Farcasanu

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.