Dineu cu prosti afis faradata2

Dineu cu prosti - Brasov

Horatiu Malaele e François. François e artizan de poduri din bete de chibrit, barbat parasit de nevasta si prost cu spume. Actorul e ca o pastila efervescenta zvarlita-n apa: aruncat pe scena, sfaraie. Daca dupa o gafa a lui François te astepti, din clipa-n clipa, sa dea iar cu bata-n balta de mama focului, nu te inseli. O s-o tranteasca mult, mult mai rau! Pana cand o sa te doara pieptul de atata ras. Insa pe fundul baltii in care prostul loveste, naiv si sistematic totodata, cu bata, se ascund profunzimi subtile, pe care bine-ar fi sa nu le scapi din vedere. Nu ca altminteri Dineul... n-ar fi delicios!

 

Cumpara online bilete la spectacolul de teatru Dineu cu Prosti - la Teatrul Sica Alexandrescu, Brasov, pe 2 martie, ora 19:00

 

 
Peste fundatiile scriptice bine legate vine in regia impecabila a lui Ion Caramitru, suflul desavarsit al unei distributii cum nu se putea mai nimerite:

 

  • Horatiu Malaele in rolul prostului trist si binevoitor;
  • Ion Caramitru, in rolul editorului versat;
  • Aylin Cadar , amanta betiva si isterica;
  • Alexandru Bindea, portarelul mucalit, care tace si face;
  • Costina Ciuciulica/Teodora Mares, sotia delicata, discreta, dar putin nefericita;
  • Dorin Andone/Tomi Cristin, un om de lume, degajat si
  • Alexandru Georgescu, un medic precaut si categoric.

Dintre ei, prostia aproape inocenta, dar teribila, a lui François rasare senina, cu o gratie burlesca. Horatiu Malaele a pus carne cu o migala desavarsita pe scheletul personajului lui Francis Veber, probabil cu aceeasi scrupulozitate cu care François plamadea poduri din bete de chibrit.

 

E vorba despre o joaca de oameni mari. Un grup de intelectuali, sastisiti de viata pariziana, se tine de sotii: in fiecare miercuri seara se intalnesc pentru un dineu cu prosti. Adica fiecare dintre ei, dupa ce a scotocit dupa cel mai prost dintre prosti, dupa ce i-a intocmit cu meticulozitate dosarul, isi aduce la intalnirea simandicoasa exemplarul.

Schema e simpla. Acum, cine crede ca mergand la piesa va asista la o atare cina delicioasa, uita ca piesa de teatru, ca si scenariul de film, nu se simte bine pana cand nu are o ruptura de nivel. De data aceasta, ruptura de nivel era cat pe ce sa fie de coloana, pentru ca editorul Pierre, in sufrageria caruia ne aflam, sufera nitam-nisam o criza de sciatica. Ramane incremenit. De sale. Si in proiect. Pentru ca miercurea asta n-o sa mai fie niciun dineu!

 

Recomandarea doctorului e mai degraba o porunca, iar Pierre, oblojit, indoit, necajit, nu poate decat sa il asculte. Dar ce te faci, ca prostul lui de saptamana aceasta e deja pe drum! Odata ajuns la resedinta editorului, gafele lui François curg suvoi, cu inocenta si seninatatea autorului lor, provocand cele mai hilare, spumoase si tragi-comice incurcaturi: nevasta pleaca de-acasa; incercarile sotului de a o recupera sunt date de gol fata de cel mai mare rival al sau (si presupus amant al delicatei doamne); amanta betiva, isterica si iubitoare de caini e data in vileag; portarelul aterizeaza zgomotos fix in baia unde erau ascunse obiectele valoroase; se cade, (se) doare, se spumega, se sufera, se tipa, se gafeaza; se rastoarna tot.

 

Insa dincolo de tot amuzamentul, in comedie se infige cate-o sulita de tragic.

 

In spatele prostului de menajerie de ascund drama, tristetea. Astfel incat, dupa ce te-ai zguduit de ras o ora si jumatate, te trec fiori pe sira spinarii cand François, care se prinde in final de schema, rosteste cu lacrimile-n gat si cu un tragism de care nu l-ai crede in stare pe un gogoman ca el: "Sa va ganditi de 1.000 de ori inainte sa spuneti despre cineva ca este prost!".Lectia adevarata o incaseaza tocmai cei care se credeau geniali: "De doua ore primesc palma dupa palma. Ati reusit sa-i razbunati pe toti prostii, de la toate dineurile!”

 

Conform informarii 1544/08.03.2020 emise de Ministerul de Interne, directia pentru Situatii de Urgenta, evenimentele cu peste 1000 de participanti sunt suspendate temporar pana la data de 31.03.2020.

Evenimentele cu peste 1000 de locuri vor fi reprogramate dupa aceasta data, biletele ramand valabile pentru accesul la noua reprezentatie.

Acest spectacol nu este afectat direct de aceasta decizie, fie din cauza capacitatii sub 1000 de locuri fie din cauza datei de desfasurare, riscul conform tabelului fiind oricum moderat/redus.

Daca aveti deja bilete achizitionate si acest spectacol va suferi vreo modificare, veti fi instiintat prin sms.

Documentul oficial poate fi consultat aici: Comunicat ISU

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.