Despre senzatia elasticitate afis

Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre

 de Matei Vișniec                                                                                                               

Piesa Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre a fost scrisă de Matei Vișniec la ȋnceputul anului 2009, ȋn Franţa, la cererea actorului și regizorului Mustapha Aouar, director al companiei Gare Au Théâtre din Ivry-sur-Seine, cu ocazia centenarului naşterii lui Eugène Ionesco. Îi oferă astfel dramaturgului ocazia de a-l omagia pe marele său predecesor, aducând în fața publicului celebrul personaj absent al literaturii absurdului, Cântăreaţa cheală.

Eroul piesei, poetul Sergiu Penegaru încearcă să-şi păstreze valorile literare. El scrie și traduce în plină dictatură comunistă, având privilegiul câtorva conversaţii cu eroina lui Ionesco. Cei doi discută - în libertate, dar mai ales în închisoarea unde ajunge să fie încarcerat eroul - despre literatură, despre farmecul Micului Paris, lăsând impresia unei perechi aflate la prima întâlnire.

La următoarele întâlniri, gesturile ei devin mai intime, iar în cele din urmă nu-și mai poate stăpâni lacrimile văzând cât de des este pomenită ea, „un personaj care nici măcar nu există". Ideea evocării acestui personaj i-a fost dată scriitorului de o amintire a eseistului şi istoricului literar Nicolae Balotă, care a povestit cum în anii '50, pe când se afla la Jilava împreună cu Constantin Noica, a râs cu mare poftă când Nicolae Steinhardt, aflat în aceeași celulă, le-a povestit piesa absurdă a lui Ionescu.

Dar nu doar Cântăreața cheală bântuie prin celula Poetului ci și alte celebrități: însuși Eugène Ionescu, contele de Lautreamont, André Breton, Albert Camus. Apar și doi rinoceri, chiar în momentul în care „orologiul bate de cinci ori", ora servirii celebrului ceai englezesc.

Regia: Răzvan Mureșan

Autor: Matei Vișniec

Decorul: Răzvan Mureșan

Costumele:  Ilona Lőrincz

Asistent de scenografie: Radu Lărgeanu

Light Design: Jenel Moldovan

Distribuţia (pe personaje):

  • Poetul – Matei Rotaru    
  • Redactorul Șef, Judecătorul – Cristian Grosu    
  • Miți – Alexandra Tarce    
  • Directorul închisorii – Adrian Cucu    
  • Fostul magistrat – Cătălin Codreanu    
  • Fostul ministru, Secretarul Comisiei ideologice pentru literatură – Miron Maxim    
  • Filozoful – Petre Băcioiu    
  • Vera – Diana Buluga    
  • Soțul Verei – Silvius Iorga    
  • Cântăreața cheală – Patricia Brad    


Durata spectacolului: 2h 20 min. (spectacolul nu are pauză)

Limită de vârstă: 14+

 

Preț -10 lei adulți / 2 lei elevi învățământ preuniversitar

La intrarea în sala de spectacole este obligatorie prezentarea documentului care a stat la baza achiziției biletului cu preț redus (ex: carnet elev).

Conform informarii 1544/08.03.2020 emise de Ministerul de Interne, directia pentru Situatii de Urgenta, evenimentele cu peste 1000 de participanti sunt suspendate temporar pana la data de 31.03.2020.

Evenimentele cu peste 1000 de locuri vor fi reprogramate dupa aceasta data, biletele ramand valabile pentru accesul la noua reprezentatie.

Acest spectacol nu este afectat direct de aceasta decizie, fie din cauza capacitatii sub 1000 de locuri fie din cauza datei de desfasurare, riscul conform tabelului fiind oricum moderat/redus.

Daca aveti deja bilete achizitionate si acest spectacol va suferi vreo modificare, veti fi instiintat prin sms.

Documentul oficial poate fi consultat aici: Comunicat ISU

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.