De ce vreau 1 afis

De ce vreau sa fiu actor

De ce vreau sa fiu actor
dupa un text de Robert Mauro
Traducerea: Anca Sigartau

Un spectacol de si cu Radu Lupu

Durata: 1h 15 min

Productie PROM'ART

Ce am incercat sa creez eu cu ajutorul textului lui Robert Mauro este un vis – VISUL DE A FI LUCID.
Suntem locuiti de vise. Vin, pleaca, ne urmaresc o noapte sau o viata. Dimineata pipaim neincrezatori himerica lor prezenta, alteori ne inghiontesc pe un drum la care nicicand nu ne-am fi asteptat. Proiectia unui joc secund ajunge pe pragul unei materializari. Da sau nu?
Dar e de-ajuns sa ai un vis, cum ar fi visul de fi actor? E de-ajuns sa simti ca-ti fierbe in sange?
Asa ca intr-o sala de teatru, obisnuita aproape, publicul este chemat la un concurs, o auditie. O provocare, ca in fata unei oglinzi intoarse, pentru a descoperi, de fapt, ce inseamna a fi actor, de a intelege ce inseamna a rosti niste cuvinte pe scena in fata unor fete care asteapta. Este actorul o voce a celui din public?
Este poate vorba, aici, de dorinta secreta a unui outsider de a atinge clipa dulce a unei „razbunari” spirituale, este mereu ardoarea de a convinge... Pe cine? Pe noi, pe cei din sala, pe cei care au nevoie de un actor, pe cei care controleaza industria aceasta a teatrului. Este mereu si indoiala, este lupta intre ceea ce simti tu insuti si ceea ce incearca toti ceilalti sa te convinga sa simti.
Un actor se infatiseaza in fata publicului cu o „disperare tacuta” de a-i face sa creada, poate nu prin lista lunga a unor roluri sau a unor poezii, ci poate chiar tocmai prin el, cel dintre „roluri” - actorul adevarat. Actorul una cu personajul, asa cum publicul este avertizat de la inceput : „Cine esti tu, cine e persoajul tau... sa deveniti una...”.
    
Un spectacol nascut exact din setea de a juca. Un spectacol scris de un generos autor dramatic de peste ocean si promovat, tot cu generozitate, de catre Anca Sigartau care a iesit, de asemenea, in fata publicului cu propriul sau vis, chiar si dupa un lung timp al confirmarilor. Un spectacol despre poezie, ca solutie pentru lumea in care traim. „Cine sunt eu? Eu sunt un om cu un vis, visul sa fiu actor si asta-i un vis extraordinar!” (Robert Mauro) Si „cand ai un vis si reusesti sa-l vizualizezi foarte bine, atunci mergi pana la capat si nu te lasa!” (Michael Flatley).
Nu este doar un spectacol, este un dor de oameni, O INTALNIRE LA TEATRU...
        Radu Lupu

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.