Cum va place afis final

Cum va place

CUM VĂ PLACE după William Shakespeare și improvizațiile actorilor este noua producție a TMMVS care va avea premiera în datele de  16 și 17 decembrie, la ora 19:00.

 

Spectacolul „CUM VĂ PLACE” va fi montat pe scena teatrului de regizorul Botond Nagy care se află la Suceava pentru cel de-al treilea proiect.


Unul dintre cei mai creativi și originali regizori de la noi din țară, Botond Nagy, deși tânăr, are un CV impresionant, iar spectacolele sale reprezintă adevărate instalații pline de mister și poezie. După ce termină Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, își dă licența la Universitatea de Artă din Târgu-Mureș, specializarea regie de teatru. Nu trecuse cu mult pragul a două decenii de viață atunci când a semnat primul său spectacol, la Teatrul „Figura” din Gheorgheni. În același an, avea să primească de încredere al dascălului său, Bocsárdi László, care l-a invitat să monteze la Teatrul „Tamási Áron”, din Sfântu Gheorghe, fiind încă student. De atunci, cariera lui a luat o cale ascendentă. Și asta grație inspirației și talentului său, dar și a întâlnirilor fericite de care a avut parte, cu actori și regizori, cu lumi artistice speciale.

 

Botond Nagy a colaborat cu teatrul sucevean și în cadrul altor două proiecte: „H.A.H. – Hiden Abuse Holdings”, ce a avut premiera în 2019 și „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, producție cu care am participat la Festivalul National de teatru 2022 și a primit recenzii foarte bune atât din partea criticilor de teatru cât și din partea publicului.

A fost nominalizat la premiile UNITER (2020) pentru Cea mai buna regie cu spectacolul „Nora” de Henrik Ibsen, produs de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, apoi pentru același spectacol primește Premiul pentru cea mai bună regie acordat de Ministerul pentru Resurse Umane al Ungariei. Cele mai recente proiecte semnate de regizorul Botond Nagy, care au avut premiera anul acesta sunt: „Cuvântul progres rostit de mama suna teribil de fals”, de Matei Vișniec, montat la Teatrul Național București și „Elektra” produs de Teatrul Maghiar de Stat Cluj Napoca.

BILETE DISPONIBILE
Sambata, 09 Martie 2024, ora 19:00Teatrul Municipal "Matei Visniec" Suceava, Str. Dragos Voda 1SELECTIE LOCURI
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.