Concert Plamena Mangova ateneul roman

Concert Plamena Mangova

Pianista Plamena Mangova revine pe scena Ateneului Roman

Recitalul si concertele pianistei Plamena Mangova vor incheia cea de a V-a editie a Serilor Lipatii, acestea fiind sustinute la Ateneul Roman (Bucuresti). Cariera artistei se afla in plina ascensiune, fiind laureata a numeroase concursuri de pian si muzica de camera, precum Paloma O'Shea din Santander sau Vittorio Gui din Florenta.

 

Plamena Mangova a participat pentru prima data la festivalul Serile Lipatti in martie 2016, cand a cantat alaturi de renumita violonista Mihaela Martin, intr-un recital cu sonate de Beethoven.

 

Plamena Mangova, laureata a unor prestigioase concursuri

Plamena Mangova si-a inceput cariera internationala imediat dupa castigarea Premiului II la extrem de dificilul Concour Reine. Formata la clasa marelui Dimitri Baskirov, Mangova canta in prezent alaturi de orchestre de pe intregul mapamond — Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de Belgique, BBC Philharmonic, Tchaikovsky Symphony Orchestra, Philharmonie Luxembourg, Saint Petersburg Philharmonic Orchestra, Hong Kong Sinfonietta, cele enumerate fiind doar cateva dintre acestea.

 

Printre partenerii de muzica de camera ai artistei se afla nume cunoscute precum Maria Joao Pires, Boris Berezovsky, Augustin Dumay, Jian Wang, Quatuor Ysaye.

 

Primul CD al pianistei a primit premiul Diapason d'Or in anul 2007, celelalte inregistrari fiind de asemenea primite cu entuziasm de publicatii precum France Musique, Diapason si Gramophone.

 

Serile Lipatti 2015 - 2016

 

Serile Lipatti 2015 - 2016, cunoscute si drept Lipatti Evenings, sunt parte a unui proiect al programului „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”, finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul Romaniei.

 

Prin concertele de înaltă ținută propuse de Lipatti Evenings 2015-2016, Asociația Art à la carte oferă publicului românesc posibilitatea de a cunoaște atât mari interpreți ai lumii cât și nume de prestigiu ale artei interpretative românești, toate în acord cu covârșitoarea personalitate a lui Dinu Lipatti. Institutul Cultural Roman este de asemenea cofinantator al concertelor si recitalului sustinute de Plamena Mangova, fiind un important sustinator al Serilor Lipatti.

 

Programul evenimentului pe zile - concerte si recital solo Plamena Mangova

 

17 si 18 noiembrie, ora 19:00 - Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra de Ceaikovski sustinut de Plamena Mangova la Sala Mare a Ateneului Roman.

 

20 noiembrie, ora 19:00 - Recital solo Plamena Mangova in Sala Mare a Ateneului Roman. Pianista va incanta publicul cu lucrari de Brahms, Chopin, Liszt si Ginastera. Recitalul va fi precedat de un pre-concert talk sustinut de muzicologul Saviana Diamandi la ora 18.30.

 

La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu se va afla stralucitul dirijor Boian Videnoff, fondatorul si directorul artistic al Mannheimer Philharmoniker.

 

Biletele sunt valabile pentru o singura reprezentatie, in functie de ziua selectata din program.

 

 

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.