Omara portuondo concert aprilie 2017

Omara Portuondo

Omara Portuondo, diva cubaneza Buena Vista Social Club, detinatoare a unui premiu Grammy si ambasador artistic al tarii sale, va celebra muzica si viata in cadrul unui turneu special in jurul lumii, alaturi de nenumarati invitati. Turneul Omarei Portuondo din 2017, dedicat aniversarii a 85 de ani de viata si 70 de ani de activitate artistica, va pune in evidenta diferite aspecte ale lungii sale cariere, ducandu-ne inapoi la anii tineretii, continuand cu dragostea pentru cabaret, de la zilele Buena Vista Social Club si panain prezent. Celebra artista cubaneza transforma fiecare concert intr-o mare petrecere.

 

Diva Buena Vista Social Club vine la Bucuresti - bilete Omara Portuondo, in concert pe 25 aprilie la Sala Palatului


Omara Portuondo a cantat peste tot in lume, de la Royal Opera House in Londra, pana la Festivalul Latin Passion din Hong Kong. La initiativa Asociatiei Culturale Spectaculis, iubitorii de muzica afro-cubaneza din Romania au acum prilejul de a se putea bucura de acest regal muzical, plin de savoare cubaneza. Va invitam la concertul Omara Portuondo sustinut in data de 25 aprilie 2017, la Sala Palatului, incepand cu ora 20:00, pentru a dansa si fredona pe ritmurile antrenante ale muzicii sale.


Omara s-a nascut in cartierul Cayo Hueso, in Havana, cunoscut pentru muzicalitatea sa. Au existat probleme in familie. Mama Omarei venea dintr-o familie instaritacare spera ca aceasta sase casatoreascacu un barbat bogat, cu o inalta pozitie sociala. Insaartista a fugit cu un chipes jucator de baseball pe nume Bartolo Portuondo. Timp de patru ani nu au putut merge impreuna pe strada, insa mariajul a rezistat. Bartlo a fost un avid iubitor de muzica. Cum in casa nu exista gramofon, cineva trebuia sa cante.

 

Damian Draghici lanseaza The Gypsy Cuban Project alaturi de OMARA PORTUONDO, in concert la Sala Palatului

 

Damian Draghici ii va surprinde inca o data pe admiratorii sai cu un nou proiect muzical la superlativ, plin de originalitate, prezentat sub titulatura - ”The Gypsy Cuban Project”. Una dintre surprizele de proportii va fi cu certitudine piesa de rezistenta de pe album, intitulata ”Serenata en Batanga”, interpretata intr-o mainera inedita de Damian Draghici, la nai, in duet cu Omara Portuondo.


In vara lui 2016, Damian Draghici decide sa plece intr-o calatorie itineranta in Cuba, in cautarea legaturilor dintre  cultura  Roma / Gypsy si cea afro-cubaneza, cautare ce urma a fi materializata prin inregistrarea albumului ”The Gypsy Cuban Project” – un album de world music, care imbina intr-un mod absolut inedit cele două vechi culturi.  Piese ca Saraiman, Ileana, Ileana sau Chan Chan capata astfel sunete noi, gitano-cubaneze, nemaiauzite pana acum.

 

Artista Omara Portuondo celebreaza muzica si viata cu un turneu special

 

Cantareata va concerta pe 25 aprilie 2017, la Sala Palatului din Bucuresti. Vocea sa seducatoare si dinamica va umple Sala Mare a Salii Palatului de ritmuri pline de viata si bucurie, aducand pe scena o combinatie de muzica latino cu jazz american, ce cucereste de fiecare data publicul prezent.


O tanara emotiva de 15 ani, Omara a debutat in lumea plina de paiete a cabaretului si a devenit dansatoare la Tropicana, un club care existasi in ziua de azi, o relicva inghetata a vremurilor de decadenta pre-revolutionara. Insa cantatul era punctul ei forte si isi petrecea sfarsiturile de saptamana cantand jazz american cu pianistul Frank Emilio si trupa sa, Loquibambia Swing. Trupa aborda un melanj de sunete pan-americane. Acestia au creat chiar un sunet nou numit „fillin” (feeling), iar Omara a fost poreclita „iubita emotiei”.


Omara a strabatut America in turneele sale, pana cand lucrurile au atins un moment neplacut datorita”Crizei Rachetelor”, cand relatiile dintre Cuba si America s-au racit. Omara si Cuarteto D’Aida erau in Miami atunci cand sora ei, impreunacu multi alti artisti cubanezi au decis sa ramana in America.  Omara s-a intors in Cuba si, intr-un fel, a umplut golul lasat de lipsa celorlalti cantareti. Cariera ei a inceput sa infloreasca– la inceput printr-o varianta noua a Cuarteto D’Aida, iar apoi, din 1967, pe cont propriu. Pentru o perioada a aparut in zona evenimentelor muzicale ale lumii socialiste, cantand piese revolutionare si piese despre Che Guevara si Salvador Allende. America era in afara limitelor, insa Omara a plecat in turneu cu Orquestra Aragon in Europa si Africa, unde si in ziua de azi este foarte iubita.


Omara este o legenda in Cuba si se poate spune canu exista persoana de varsta mea care s anu fi crescut sub influenta ei.”, spune balerinul Carlos Acosta.  „Cand eram copil o vedeam tot timpul la televizor, cantand genul de muzica care le placea alor mei”. Omara a fost artistaversatila, insa specialitatea ei era bolero-ul romantic – a fost des comparata cu marii exponenti ai jazz-ului melancolic precum Billie Holiday si Edith Piaf. Un film documentar despre viata ei a castigat un premiu la Cannes in 1986.

 

 

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.