Afis alifantis

Concert Nicu Alifantis

NICU ALIFANTIS -muzician, poet si actor , cetatean de onoare la  Brailei .


Artistul  nascut la Braila, din parinti macedoneni, este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzica de teatru, compunand coloana sonora pentru peste 100 de piese si lucrand cu unii dintre cei mai mari regizori romani: Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Silviu Purcarete, Cristian Hadji Culea, Gelu Colceag, Catalina Buzoianu si multi altii.


Alifantis isi aduce aminte cu bucurie de orasul in care si-a trait tineretea, de orasul de care se leaga perioada sa de ,,ucenicie”: ,, In perioada in care traiam acolo, Braila era un loc foarte special. Dunarea si-a spus si ea cuvantul in felul ei. Un oras-port, cu multa frasuiala, cu multa lume, nu poate sa nu lase urme importante in memoria ta. Imi amintesc cu mare drag de perioada copilariei si a adolescentei petrecute la Braila, pentru ca ea are in mintea mea un parfum, un aer cu totul iesit din comun.”


De asemenea, a si jucat mici roluri legate de muzica (acordeonistul din ”Furtuna” lui Ostrovski, trubadurul din ”Swanewit” de Strindberg etc.). A fost angajat la Teatrul ”Maria Filotti”, Braila (1975); Teatrul Mic, Bucuresti (1979 — 1990); Teatrul ”Excelsior”, Bucuresti (1990 — 2002); Teatrul ”Toma Caragiu”, Ploiesti (din 2002).


A realizat coloana sonora pentru 17 filme, a cantat tema filmului ”Ringul” (regia: Sergiu Nicolaescu) si a jucat rolul Radu Cantacuzino in ”Bietul Ioanide” in regia lui Dan Pita.


A lansat, in total, 25 de albume, printre care: “Dupa melci” (1979), ”Piata Romana nr. 9” (1988), “Neuitatele femei” (2002), “Sah mat” (2004), “Cantec de semineu” (2010), “Mozaic” (2013)  sau “Sotron Vol. I (2015).

 

Accesul la spectacol:

 

Conform reglementărilor în vigoare, capacitatea sălii este redusă la 30%, iar accesul publicului în sala de spectacol va fi permis, cu purtarea măștii de protecție, doar persoanelor care:


✦ sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;


✦ se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor;


✦ prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;


✦ prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.