Concert zamfir 2017

Concert Gheorghe Zamfir + 100

Zamfir +100, este un spectacol care se inscrie in seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, in cadrul proiectului DESTINNATIE ROMANIA,  dedicat promovarii imaginii Romaniei si a culturii romanesti  prin muzica si interpretare, la cel mai inalt nivel. Concertul este adresat publicului larg, cu participarea unor mari artisti romani, a caror valoare depaseste in notorietate granitele Romaniei si care, de foarte multi ani, sunt atat in atentia specialistilor din domeniu cat si a publicului international.

 

In zi de Martisor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alti 100 de artisti,  isi dau intalnire  cu publicul,  pe scena Salii Palatului


Sunetul unic, fermecat, al naiului maestrului Gheorghe Zamfir, alaturi de interpretarea de exceptie a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale,  sub bagheta Domnului  Colonel  Aurel Gheorghita, Inspector pentru arma Muzici Militare, vor purta publicul intr-o dimensiune artistica a elitelor muzicale internationale.


Impreuna cu cele doua renumite branduri romanesti cu traditie si palmares, oferind culoare momentelor muzicale din program, vor participa: corul  Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine romana Christian Micsunescu si Maria Jinga, mezzosoprana a Operei Nationale Bucuresti.


Personalitatea artistica a Maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viata de om daruita muzicii universale, naiului, folclorului romanesc, naturii si multor altor pasiuni ca scrisul si pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfir  unul dintre cei mai remarcabili artisti ai planetei.


Este autor a peste 300 de lucrari in stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental si simfonic; a vandut peste 120 de milioane de discuri in toata lumea, are peste 160 de albume inregistrate, si peste 100 de discuri de aur si de platina, alaturi de nenumarate distinctii si onoruri la nivel mondial;

Cu participarea Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale


Unica in Armata si in tara, Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale constituie astazi cea mai titrata formatie de suflatori din Romania si etalonul de performanta pe care muzicile militare autohtone l-au atins in cei peste 185 de ani de existenta.

De-a lungul anilor, Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale a devenit o prezenta constanta la cele mai importante festivaluri de gen organizate in Europa si in afara batranului continent. Elvetia, Franta, Belgia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Austria, China, Germania, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia, iata cateva din tarile in care performantele muzicale ale acestei formatii au fost apreciate la superlativ, nu numai de marele public dar si de presa de specialitate.


Col. Aurel GHEORGHITA
Prezenta de lung parcurs la pupitrul Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si a altor formatii din Romania si din strainatate, Aurel GHEORGHITA se recomanda ca un muzician complex, cu o cariera dirijorala de peste doua decenii si jumatate si o activitate artistica diversa sustinuta pe taramul artei sunetelor (dirijor, interpret, pedagog).
Portofoliul sau repertorial include o literatura muzicala cu un registru stilistic amplu, de la creatii miniaturale la lucrari simfonice, opera, opereta si muzica de film, un loc aparte ocupandu-l muzica romaneasca.

Corul Cantoris - Maestru de cor, Daniel Jinga
Cariera muzicala si-a inceput-o in 1997, ca membru al Corului Filarmonic George Enescu, iar doi ani mai tarziu devenea membru al corului cameral Madrigal. Din 2005 pana in prezent, Maestrul Jinga dirijeaza orchestra Operei Nationale Bucuresti si este director artistic al D’Al Stasia. La capitolul realizari, rezumand, din 2003 incoace, anul cand a si luat premiul de debut ca dirijor, Daniel Jinga a fost ca timpul: nu s-a oprit deloc. Cand nu a participat la concerte, a avut diverse proiecte speciale cu artisti precum:  Gheorghe Zamfir, Vlad Mirita, Felicia Filip,  Valentina Nafornita, Iordache Basalic, Marcel Pavel sau cu trupele Iris si Phoenix.

Christian Micsunescu
Christian Micsunescu se nastea la Braila pe data de 17 aprilie 1959, unde in anii 1967 – 1974  urmeaza scoala primara  si ia primele ore de pian. Reprezentatiile sale cele mai cunoscute sint alaturi de maestrul Gheorghe Zamfir, reprezentatii care i-au adus reputatia peste hotarele Germaniei.

Mezzosoprana Maria Jinga
Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, la clasa Georgetei Stoleriu, mezzosoprana Maria Jinga este angajata a Operei Nationale Bucuresti din anul 2006.  Si-a completat studiile prin cursuri de maiestrie, dintre care il amintim pe cel sustinut de Ileana Cotrubas.

 

Un spectacol autentic romanesc - bilete la concert Gheorghe Zamfir + 100 la Sala Palatului


Programul de concert va cuprinde lucrari romanesti si internationale, reorchestrate pentru orchestra de suflatori, melodii celebre si arii de opera, predominand creatiile maestrului Gheorghe Zamfir.

Prezenta dumneavoastra la acest grandios concert Gheorghe Zamfir si invitatii sai va fi extrem de apreciata de marii artisti romani si va reprezenta un exemplu de sustinere si promovare a valorilor romanesti, a autencitatii nationale si implicit a Romaniei ca izvor de talent si ca destinatie culturala.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.