Tomescu ghimes 2021 afis

Concert Alexandru Tomescu Ghimes-Faget

Pentru al doilea an la rând, marele violonist Alexandru Tomescu susține un concert extraordinar în Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius ”Odă Bucuriei” În acest an, maestrul este acompaniat în turneu de pianistul spaniol Josu de Solaun.

 

“ODA Bucuriei" cunoscută și ca Simfonia a 9-a este o odă scrisă în 1785, renumită și pentru grandiosul final coral pe versurile poetului și istoricului german, Friedrich Schiller, și este una din cele mai renumite compoziții ale lui Ludwig van Beethoven. Mai este renumită și pentru că această simfonie este actualul imn oficial al Uniunii Europene, având premiera în 1827. Așa cum spunea și Sergiu Celibidache: “Beethoven, fiind surd atunci când a scris simfonia, a avut nevoie de o putere mare de spiritualizare pentru a fi sigur de frumusețea simfoniei lui.“

 

Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată; XIV ediții pline de experiențe frumoase exprimate prin muzică, atitudine, valori și, mai presus de orice, prin apropierea de publicul tradițional dar și cel mai tânăr și neexperimentat, iar violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.

 

Turneul Stradivarius 2021 își propune să meargă mai departe, iar muzica este cea pentru care acum avem, în fine, suficient timp, capacitate de apreciere și multă nevoie. ”MUZICA ADUCE BUCURIE! ÎMPREUNĂ ADUCEM BUCURIE!”

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2022. Toate drepturile rezervate.