Tomescu afis

Concert Alexandru Tomescu la Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget

Turneul Internațional Stradivarius ajunge pentru a cincea oară în Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget, datorită generozității virtuozului violonist Alexandru Tomescu, deja familiarizat cu dragostea și prețuirea pe care i-o purtăm în regiune.

 

Alexandru Tomescu a dus Turneul Stradivarius la ediția a XVII- a, în 2024, și va continua să ducă Muzica, Atitudinea și Valorile autentice către toate categoriile de public, din toate regiunile țării și ale lumii, iar sunetul viorii Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur va fi parte a acestui proiect până în anul 2029.

 

Cele șase suite pentru violoncel solo sunt o capodoperă ce nu trebuie să rămână delimitată doar la sunetul violoncelului, prin urmare, Turneul Internațional Stradivarius din 2024, denumit "Metamofoze” va fi un regal al Viorii. De multe ori este vorba despre o muzică pură, ce nu are specificat nici măcar instrumentul căruia îi este dedicată.

 

"Metamorfoze” a dat numele turneului din acest an și nu se referă doar la transcenderea muzicii de la violoncel la vioară, ci și la schimbarea profundă pe care această muzică o aduce în sufletul fiecăruia dintre noi - interpret sau ascultător.

 

Concertele se vor desfășura în catedrale, biserici sau spații neconvenționale, acele spații sacre în care muzica lui J.S.Bach este la ea acasă și unde reverberația conectează, în mod surprinzator, cele mai neașteptate sunete între ele. Mișcările de fugă ale suitelor pentru violoncel sunt de mare complexitate și dificultate. Muzica lui pentru instrumente soliste cu coarde nu a fost niciodată depășită în ingeniozitate, complexitate și dificultate. Te întrebi adeseori “Cât de bun violonist era Bach?”. Fără îndoială că numai un maestru al acestui instrument ar fi putut concepe asemenea reprezentări”.

 

J.S.Bach credea în mod sincer că muzica este o expresie a divinității și a scris, fără îndoială, cele mai puternice partituri în acest sens. Muzica ne face să fim mai buni!

 


După concert, așa cum v-am obișnuit, sunteți invitații noștri la o degustare de brânzeturi de pe Valea Ghimeșului și un vin de Drăgășani!

 

Accesul copiilor sub 14 ani este gratuit, cu rezervare prealabilă.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.