Capsuni afis

Capsuni de zapada

Căpșuni de zăpadă” de Petro Ionescu, regia Cosmin Panaite este cel mai nou spectacol produs de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și reprezintă prima montare a textului într-un teatru. Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte: Mihai Păcurar – scenograf, Andreea Belu – coregraf, Paul Ovidiu Cosovanu – sound design și George Roșu – grafician.

 

Cosmin Panaite este actor şi regizor, absolvent al studiilor de licenţă (2005-2008) şi masterat (2008-2010) în Actorie la Facultatea de Teatru din Iaşi, precum şi a unui masterat în Regie la Universitatea de Arte din Târgu Mureş (2020-2022).

 

Ca actor, Cosmin Panaite s-a afirmat în peste 60 de roluri, jucând în spectacole semnate de către unii  dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România: Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Radu Apostol, Alexander Hausvater, Theodor Cristian Popescu, Bobi Pricop sau David Schwartz.

 

Drumul către regie îi este deschis prin colaborarea cu Teatrul Studenţesc Fabulinus, trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a Casei de Cultură a Studenţilor din Suceava, grup alături de care a montat până acum 8 spectacole, cele mai recente dintre ele fiind „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, de Eliza Păuna şi „QLANGEREALĂ”, de George Cocoş. Interesat de dramaturgia contemporană, Cosmin Panaite a mai regizat la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” spectacolele: „SCLAVI” de Maria Manolescu Borșa, „TITANICUL” de Florin Lăzărescu, miniproducţia muzicală „Afurisilă #honeybunnymusic”, dar şi spectacolele-lectură „FRICA ÎN SÂN”, de Laura Ivăncioiu şi „INSULTAȚI. BELARUS(IA)” de Andrei Kureicik.

 

Spectacolul ne prezintă povestea a 5 foști colegi și colege de liceu care se reîntâlnesc, după aproape 20 de ani de la terminarea studiilor, la înmormântarea profesoarei lor de biologie - o prezență foarte importantă pentru numeroase generații de liceeni. Pe fondul revederii după foarte mulți ani, această înmormântare devine un prilej pentru aceștia de a reflecta asupra propriilor lor vieți, dar și un declanșator pentru personaje de a aluneca în lumea lor interioară, plină de amintiri, proiecții și de fantezii, jonglând mereu între planul realist și unul absurd, imaginar.

 

Cosmin Panaite, regizorul spectacolului „Căpșuni de zăpadă” ne prezintă viziunea sa astfel: „Când am citit textul lui Petro, am regăsit alinarea pe care am simţit-o când am descoperit muzica trupei The Smiths. Că nu sunt singur în toată această neliniştire. De acolo aici, Mihai a făcut ca laboratorul de biologie să devină laboratorul de teatru unde, alături de Ovidiu şi Andreea, le-am propus colegilor mei actori să jongleze cu diverse instanţe performative, în care să îşi regăsească propriile incertitudini. Suntem nişte contradicţii umblătoare sub semnul impermanenţei. Explorând teritorii pe care credeau că le cunosc. There is a light that never goes out.”

 

Căpșuni de zăpadă, de Petro Ionescu

Regie artistică: Cosmin Panaite

Scenografie, concept video și light design: Mihai Păcurar

Mișcare scenică: Andreea Belu

Sound design: Paul-Ovidiu Cosovanu

Afiș: George Roșu

 

Distribuție: Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cristina Florea.

Recomandare de vârstă: 14+

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.