Afis dante

Calatoria lui Dante

Spectacolul marcheaza 700 de ani de la moartea lui Dante.

„Iubirea sa ideala, pasiunile puternic umane, profunda, intensa vibratie in fata frumusetii l-au ridicat pe Dante Alighieri ca pe un munte inalt, catre ceruri, in imensitatea literaturii medievale. Extraordinar prin grandoarea sentimentelor si a gandirii, prin arta inalta a poeziei si rigurozitatea precisa a stiintei, prin inteligenta speculativa cu care a spart portile inchise ale ignorantei. (…)

In esenta, Divina Comedie nu este altceva decat mirifica poema a iubirii infinite si a durerii de patrie. Nimeni nu si-a idolatrizat mai mult patria ingrata, dar totdeauna adorata, ca Dante Alighieri, pasionat cantaret al magnificelor ei frumuseti, care o inscriu intre minunile planetei Terra, ori al glorioasei ei istorii trecute. Nimeni nu a deplans-o mai profund pentru nenorocirile-i prezente. Acest glas puternic de italienitate, adaugat frumusetilor armonice ale poemei, a facut din Divina Comedie o poema nationala si universala in acelasi timp.” Alexandru Balaci

Emil Boroghina este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, Facultatea de Teatru, Sectia: Actorie, promotia 1963. Din anul absolvirii pana in 1988, a fost actor al Teatrului National Craiova. Este fondator si director al Festivalului International Shakespeare. Este presedinte al Fundatiei Shakespeare (Craiova), vicepresedinte al Retelei Europene a Festivalurilor Shakespeare, Societar de Onoare al Teatrului National Marin Sorescu, Craiova, si membru al Senatului UNITER. A fost director al Teatrului National Marin Sorescu, Craiova, intre 1988 si 2000, perioada in care Nationalul craiovean a devenit unul dintre cele mai apreciate teatre din Europa Centrala si de Rasarit, izbutind in decurs de zece ani un numar record de participari – 97 – la mari festivaluri internationale, de pe toate continentele. In 1994, Emil Boroghina fondeaza Festivalul International Shakespeare, considerat unul dintre cele mai importante de acest gen din lume. Initial desfasurat doar la Craiova, din anul 2006, festivalul are loc si in Bucuresti.

BILETE DISPONIBILE
In acest moment nu sunt bilete disponibile.
© Copyright Ticket Technologies 2024. Toate drepturile rezervate.